torstai 4. heinäkuuta 2013

Happy 4th of July!

Kuten otsikosta arvata saattaa, vietetään tänään Yhdysvaltojen itsenäisyyspäivää. Ajateltiin viettää päivää ihan kotona hengaillen ja aurinkoisesta kelistä nauttien. Myöhemmin tänään ajateltiin grillailla hampurilaisia ja illalla katsella ilotulituksia. Viime vuonna tähän aikaan oli jokseenkin lämmintä, asteet huiteli jossain +40 celciusasteen kieppeillä. Silloin muistaakseni ilotulituksia rajoitettiin kuivuuden takia (oikaiskaa, jos muistan väärin), joten odotan tänään näkeväni enemmän kuin vuosi sitten. Eilen alkoi Rib Fest, missä käytiin M:n kanssa viime vuonnakin syömässä ribsejä ja katsomassa kuinka ZZ Topin sedät jaksoi vielä heilua. Tänä vuonnakin ajateltiin käydä festeillä tsekkaamassa muutamia esiintyjiä sekä syömässä niitä ribsejä.

Pari kulunutta viikkoa on ollut aikamoista tohinaa, kun käytiin visiitillä Suomessa juhannuksen tietämillä. Jotenkin aina päivät ennen Suomeen lähtöä ja sieltä paluun jälkeen on täynnä kaikenlaista pientä hommaa ja muistettavaa. Tällä hetkellä aikaero vielä vähän vaikuttaa kroppaan, mutta pahin jet lag taitaa olla selätetty.

Kesän alussa hankittiin tosiaan uusi kamera ja kuvien laadun lisäksi sen huomaa kuvien määrässä. Viimeisimmältä Suomi-visiitiltä tuli napsittua yli 500 kuvaa... Tarjoilen niistä tänne muutaman.

Koiruus oli reissun ajan tuttuun tapaan M:n kollegan perheen luona hoidossa.
Koiruudelle merkki reissuun lähdöstä on se, kun koiruuden mökki (eli kuljetuskoppa)
ilmestyy olohuoneen puolelle.
 
 Juhannusta vietettiin M:n vanhempien mökillä.
Olipas mukavaa viettää aurinkoista ja lämmintä juhannusta.
 
 M kuvasi juhannusaaton kuutamoa.
 
Juhannuksen jälkeen oli suuntana Keski-Suomi.
Mamman puutarhasta

Yhtenä päivänä kohdalle osui aika hieno ukkosrintama.
 Siskon talon ullakolta oli löytynyt Yhdysvalloista vuonna 1940 lähetetty kirje.
Tuolloin sensuurin takia kirjeet avattiin ja tarkastettiin ennen kuin ne edelleen lähetettiin vastaanottajalle. Aika karua.
Yhtenä päivänä käytiin Jälkeläisen kanssa Särkänniemessä.
Koiramäki oli Jälkeläisen mielestä hauska paikka. Ja olihan se.
 

Näsijärvi

Vaikka Suomessa käynti tällä erää oli lyhyempi, mahtui noihin päiviin kuitenkin hauskaa ja mukavaa seuraa, paljon ruokaa ja hyvää juomaa.
 
Vielä ennen kotiin lähtöä ehdittiin juhlia yhdet häät.
Seuraavana päivänä oli jalat kipeänä joraamisesta (ja korkokengistä).
 
Miksi kotiin paluun jälkeen pyykkikori aina näyttää tältä?
(Vaikka itseasiassa molempien äidit reissun aikana pesi lapsensa vaatteita. Kiitos vaatehuollosta!)
Eikö voisi olla olemassa sellaista pyykkikeijua, joka reissusta tulon jälkeisenä yönä
kävisi pesemässä pyykit, kuivaisi ne ja viikkaisi kaappiin?
 
Lauantaina nää reissulasset hyppää taas lentokoneeseen ja suuntaa uuteen reissuun. Lähdetään vajaaksi kahdeksi viikoksi Kaliforniaan seikkailemaan. Reissukoirakin pääsee jälleen M:n kollegan perheen hyvään hoitoon. Palaan asiaan joskus kahden viikon päästä. Heipparallaa!


 EDIT 7/5/13:
Sen verran painoi vielä aikaero, että illalla alkoi uni painamaan jo puoli yhdeksän jälkeen, joten tänä vuonna vain kuulin ilotulitukset. Jäi siis kokonaan näkemättä, kun olin pötköllään. Hehee. Ensi vuonna uusi yritys?
 
Lisäksi iltaan toi jännitystä pankin lähettämä tekstiviestihälyytys, josta ilmeni, että taas(!) mun kortilla oli yritetty tehdä ostoksia toisessa osavaltiossa. Tällä kertaa aikomus oli tosiaan jäänyt vain yritykseksi, mutta sen verran koitui ylimääräistä hommaa mulle, että piti soitella pankkiin ja kiistää tämä tilitapahtuma. Samalla sain tiedon, että kortti olikin suljettu heti tapahtuman jälkeen. Onnekseni lähimmästä pankista saa samantien uuden kortin suljetun tilalle, joten tällä hetkellä valtakunnassa taas kaikki hyvin.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti