keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Tribune Tower

Elokuun viimeisellä viikolla vanhempani ja sisareni tulivat Suomesta meille kokemaan jatkoaikaa kesälle.. Koko viikon lämpötila pysytteli +30 Celsius asteen tietämillä (yhdistettynä suht korkeaan ilmankosteuteen) ja oikeastaan yhtenä päivänä oli aamupäivästä sateisempaa. Ja se sateinen aamupäivä oli just sillon, kun oltiin lähdössä Chicagoon päiväksi. Sääennusteet kuitenkin lupasivat parempaa säätä puolesta päivästä eteenpäin, joten hypättiin aamulla autoon ja suunnattiin downtowniin.

Perinteinen Navy Pier visiitti


Chicagossa (North) Michigan Avenuen varrella sijaitsee Tribune Tower, jonka ulkoseinistä voi bongailla palasia historiallisista nähtävyyksistä/ merkittävistä rakennuksista ympäri maailmaa. Palaset päätyivät rakennuksen seinään, kun sanomalehti Chicago Tribunen omistaja ja julkasija Robert R. McCormick pyysi lehden kirjeenvaihtajia toimittamaan palasia maailmalta.

 
 

Tällä Suomen naapurimaasta tuodulla palasella alkoi jo olla kokoa,
eikä tämä edes ollut isoin...
Haluaisin tietää, miten tämä palanen on yleensäkin saatu irti kyseisestä rakennuksesta.
Itselleni on jäänyt epäselväksi otettiinko palaset luvallisesti vai not...
Jos jollain on tietoa asiasta, kuulisin mielelläni.
 
Ehkä nykyisillä tullimääräyksillä ei moinen onnistuisi.

5 kommenttia:

  1. Mielenkiintoista ja hyvin hyvin epäilyttävän kuuloista... Olen aika varma, että ainakaan pyramidin palasen luovuttamisesta ei ole ketään arkeologia konsultoitu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinänsä vähän ristiriitaista, kun palaset kuitenkin on laitettu julkisesti esille... Epämääräistä.

      Poista
  2. Anonyymi9/12/2013

    Niimpä! Ja tuskin Paavilta oli kysytty, että "Hei, saanks mä viedä ton ruusukkeen?" Vatikaanissa...

    VastaaPoista
  3. Hauska kuulla tasta historiasta! Ollaan joskus pysahdytty tutkailemaan palasia, mutta nyt vasta kuulen tarinaa niiden takaa. Lisaksi vihdoin korjautuu vaara kasitykseni McCormick Placen nimesta: Mulla on vankka kasitys etta joku on joko kertonut tai kysyessani vahvistanut, etta se on nimetty mauste-McCormickin mukaan... Oho. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, mä vasta viime kerralla hoksasin, mistä se Tribune Tower tulee, kun huomasin yhdeltä seinältä tekstin Chicago Tribune... Aivot ho-hoi... :D

      Poista