sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Joko saa laittaa joulua?

Jo vain, jos on seurannut mitä naapurit ovat touhuilleet pihoillaan. Kurpitsat on heivattu hus hiiteen ja tilalle ovat tulleet jouluvalot. Tämä taitaa olla ihan kansallinen ilmiö, että kun Thanksgiving on vietetty, pihoille ilmestyvät jouluvalot ja koristellut kuuset sisätiloihin. Itse otin pienen varaslähdön ja sisälle laittelin ne vähäiset jouluvalot sekä koristeet jo reilu viikkoa sitten. Haluan nimittäin ehtiä fiilistellä joulua kotonakin ennen kuin suunnataan Suomeen varsinaiseen joulun viettoon.


Thanksgiving:sta sen verran, että meillä ei syöty kalkkunaa (tai muitakaan perinteisiä ruokia), vaan tänäkin vuonna syötiin riistaa; peuraa sekä villisikaa. Peurasta tehtiin jääpaistia ja villisiasta pulled porkia. Jälkkäriksi paistoin joulutorttuja, jotka tänä vuonna tein puff pastry-taikinasta. Viime vuonnahan löysin voitaikinaa muistuttavan puff pastryn kaupasta vasta joulun jälkeen. Luumuhilloa ei edelleenkään ole missään nähnyt, mutta sen tekeminen itse ei ole mikään vaikea homma. Tänä vuonna lisäsin keitokseen hieman vaniljasokeria(!) ja tuli aika todella hyvää (vaikka itse sanonkin, heh heh). Vaniljasokerin ostin jo aiemmin tänä vuonna Suomi-koulun puodista ja nyt viime viikolla puodista lähti mukaan pullo saksalaista glögiä (oli hyvää). Ruokakaupasta löytyi niin ikään saksalaista Glühweinia, joka oli ihan jees, mutta vielä parempaa siitä sai, kun lorautti vähän tuota toista glögiä sekaan. Piparkakkutaikinan kävin viime vuotiseen tapaan hakemassa Ikeasta ja piparit taidan paistella ensi viikonloppuna, kun on Suomen Itsenäisyyspäivä. Kuulin muuten huhua, että tällä viikolla ei Ikeassa olisi enää ollut piparitaikinaa. Kääks, onneksi olin kerrankin ajoissa!


M sai jousella peuran viime sunnuntaina
ja loppupäivä menikin sitten lihaa pilkkoessa ja vakuumiin pakatessa.
Edelleenkään emme ole nähneet järkeväksi hankkia sähköllä toimivaa lihamyllyä,
joten jauhelihat jauhettiin käsivoimin.
 
Ensi viikonlopuksi olisi tarkoitus kokeilla paistaa villisiankinkku. Koska mahdollisuudet kinkun kylmässä säilyttämiseen ovat rajalliset, aiotaan kinkku ruiskusuolata. Kummallakaan ei ole moisesta kokemusta, joten katsotaan miten käy. Ruisku on jo hankittuna ja kinkku jääkaapissa sulamassa.


Hei tänään on ensimmäinen adventti,
mukavaa joulun odotusta kaikille!
Mä taidan lähteä virittelemään jouluvalot ulko-oven pieleen.

P.s. Miksi ihmeessä Jouluradio ei kuulu TuneIn Radio-sovelluksen kautta, mutta Julradion sekä Rouhea Joulu kuuluu?

3 kommenttia:

  1. Tulikohan mun aiempi kommentti perille vai katosko taivaan tuuliin? Tuli just joku error kun painoin "lähetä"!! Perkule. No mutta uusiksi... Ollaan tulossa täältä Houstonista sinne Dallasin suunnille itsenäisyyspvä juhliin ensi viikonloppuna. Ootteko kenties myös tulossa sinne? :) Onko suomikoulun kaupassa hyvä tarjonta/onko se auki viikonloppuisin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Etsinnöistä huolimatta ei aiempaa kommenttia löytynyt, taisi siis kadota jonnekin eetteriin. Se on kyllä ihana fiilis, kun olet jotain lähettämässä ja tulee joku virhe tai nettiyhteys tökkäisee.

      Meillä on vielä itsenäisyyspäivän suunnitelmat vähän auki (metsästyskausi nääs), mutta kiva kuulla, että olette menossa juhliin! :)
      Suomi-puoti on viikonloppuisin auki Suomi-koulu lauantaisin (eli 2 x kk). Puodissa on kyllä varsin kattava tarjonta esim. Fazerin suklaata ja lisäksi löytyy varrasleipää, hapankorppuja, hilloja, mehuja...

      Poista
    2. Jahaa pitääpä käydä tsekkaamassa se puoti, jos viikonlopun aikataulusta löytyy sopiva rakonen :)

      Poista