maanantai 2. heinäkuuta 2012

Että semmosta

Luonnonilmiöistä vielä sen verran, että sunnuntaina saatiin ilmiöille jatkoa. Oltiin aamupäivällä kuntosalilla ja tv:ssä annettiin tälle sekä usealle muulle alueelle ukkosmyrskyvaroitus alkaen puolen päivän jälkeen. Kotiin lähtiessä ulkona oli aika pimeää ja juttelinkin siinä yhden huoltomiehen kanssa tv:stä tulleesta varoituksesta. Oltiin siinä lähdössä autolle, kun huoltomies tuli kysymään halutaanko nähdä jotain huisia (Do you wanna see something wild!). No tottakai! Mies näytti ikkunasta, että katsokaa noita pilviä, ihan kuin ne tulisi alaspäin. Ja siltä se tosiaan näytti. Siinä vaiheessa M teki päätöksen, että jäädään rakennukseen odottamaan (ja huoltomies soitti vaimolleen, että pysyy kotona). Odoteltiin aulassa tuulen tyyntymistä ja myrskyn siirryttyä eteenpäin päästiin lähtemään kotiin. Kotona onneksi oli kaikki kunnossa ja terdelläkin oli kaikki paikoillaan (ajattelin jo mielessäni, että tuulen takia kamoja pitää lähteä keräilemään pitkin pihoja). Tässä meidän alueella toimi myös sähköt, vaikka joitain alueita oli ilman sähköä, koska puita oli kaatunut sähkölinjojen päälle. Luonnnilmiöt on täällä hieman eri skaalassa kuin Suomessa, aika harvoin siellä taidetaan pyytää ihmisiä siirtymään sisätiloihin ja keskelle rakennuksia. Katsotaan mitä tämä viikko tuo tullessaan, sillä ilma-ala on nyt aikasta lämmin (pyörii siinä +34 - 36 celsiusasteen tietämillä, eikä loppua näy) ja kostea.

Viime keskiviikkona kävikin niin iloinen yllätys, että muuttofirma aamulla soitti M:lle töihin, että voisiko kontin tuoda  keskipäivällä. No kyllä! Muuttofirmalle oli tullut jokin peruutus ja pystyivät siksi tuomaan muuttokuorman viikkoa aikaisemmin. Voi että oli kiva, kun kotikin saapui paikalle! Laatikoita purkaessa oli suorastaan jännittävää katsoa, että mitä kaikkea niihin olikaan pakattu. Osa pahvilaatikoiden sisällöstä vielä seilaa paikasta ja pinosta toiseen etsien lopullista sijoitusta. Mutta olipa kiva saada vähän lisää vaatteita ja kenkiä... Harmillisesti yksi pieni puinen kirahvi taisi kadota lopullisesti jonnekin pahvilaatikoiden ja pakkauspapereiden joukkoon... Tai sitten se kyllästyi siihen, että siltä AINA katkesi toinen korva ja otti hatkat.

Tässä matkan varrella puhelimen + liittymän hankkiminen on ollut aikamoinen projekti. Kun tultiin Usaan, otin paikallisen prepaid-liittymän, koska oli oltava joku millä pitää yhteyttä (Suomen liittymällä hieman turhan hintavaa hommaa) ja selvitellä asioita. Puhelinoperaattorin sopimusta varten tarvitsee sosiaaliturvanumeron, joten siksi piti aluksi valita prepaid. Ja muutenkin oman arvioini mukaan varmaan 98% puhelimista myydään kytkykauppana liittymän kanssa, joka osaltaan tekikin puhelinprojektin varsin mielenkiintoiseksi. Operaattoriin sidotut puhelimet ovat "lukittuja" tietylle operaattorille, eli sim-korttia ei voi vaihtaa (tai voi sen varmaan vaihtaa, mutta puhelin/liittymä ei toimi). Ja halusin nimenomaan "lukitsemattoman" puhelimen, että voin sitten vaihtaa siihen vaikka Suomen liittymän. Yhdessä kaupassa jututettiin myyjää tästä systeemistä ja myyjä kertoi (ja loput antoi rivien välistä ymmärtää), että joidenkin android-puhelimien lukitusta voi kokeilla purkaa ihan netistä löytyvien ohjeiden mukaan, mutta riskinä on se, että se joko onnistuu tai sitten ei. Yhdessä operaattorin liikkeessä kuuntelinkin erään nuoren naisen tilitystä asiasta, koska oli Eurooppaan lähdössä ja yritti epätoivoisesti saada iPhonensa "aukaistua". Oli maksanut yhdestä yrityksestä 30$, joka oli mennyt pieleen, eli puhelin oli mennyt sekaisin. Mutta siis, tässä tapauksessa ei sitten otettu riskiä ja valittiin se ainut lukitsematon vaihtoehto, eli mentiin Applelle. Vielä yksi varsin hassu juttu tuosta prepaid-liittymästä. Sen lisäksi, että maksettu puheaika vähenee soiteuista puheluista, vähenee se myös vastaanotetuista puheluista. Jepjep. Mutta pääasia, että toimii!

Viime aikoinen vähän vähemmän toiminut asia on ollut ilmastointi. Ilmastoinnin säädin sekosi jotenkin ja siihen tultiin sitten vaihtamaan uusi. Ensin kävi yksi toteamassa, että jep, vika on säätimessa ja sitten toinen tuli seuraavalla viikolla vaihtamaan sen. No pari päivää menikin ihan jees, kunnen uusikin säädin alkoi sekoilemaan. Ja taas soitto ilmastointifirmaan. Ja taas tuli jannu sitä katsomaan. Säätimen toiminta kuulema oli "ihan normaalia tällä kelillä, kun ulkona on niin lämmintä". Okei, no mikäs siinä sitten. Viikonloppuna oli ihan huippu, kun ilmastoinnilla meni 40(!!!) yritystä ennen kuin käynnistyi. Oli hieman hermoja raastavaa kuunnella, kun sisällä säädin naputti on-off ja ulkona yksikkö yritti rykiä käyntiin (ja tätä saimme kuunnella päivisin JA öisin). Sunnuntaina sitten talonmiehelle hieman tiukkasanaista sähköpostia asiasta (ja hei, M laittoi spostin, en minä!). Naapurimme oli myös saanut osakseen nauttia tästä ilmastointimme sulosävelistä ja oli ilmoittanut asiasta talonmiehelle. Tänään TAAS vaihdettiin ilmastointiin uusi säädin ja toivottavasti tällä kertaa homma toimii. Ihan kaikkien hermojen kannalta.

2 kommenttia:

  1. Anonyymi7/09/2012

    Onko vielä kuuma? t, ÄmD

    VastaaPoista
  2. Lämmintä riittää! Meinasi lauantaina ihan iskeä vilu, kun lämpötila laski alle 90F asteen. Pitää varmaan pakata pitkät kalsarit lomalle mukaan. He hee.

    VastaaPoista