lauantai 30. kesäkuuta 2012

Luonnonilmiöitä

Tässä ympärillä käy toisinaan aikamoinen vilske, kun pihalla hyppii kaneja, puissa loikkii oravia ja maaoraviakin pipertää nurmikolla. Ja iltaisin ilmassa pörrää tulikärpäsiä. Läheisessä pensaikossa asustelee luultavimmin kaniyhdyskunta, sillä yksi ilta takapihalla hyppelehti ainakin viisi kania. Yhtenä aamuna taasen, kun olin pesemässä hampaita, tuli orava stalkkaamaan wc:n ikkunan taakse. Vähän hei yksityisyyttä kiitos!

Läheisissä puissa asustelee muutamia erilaisia lintuja, joita en todellakaan (vielä!) ole tunnistanut. Yhtenä aamuna, jonkun kuori oli päätynyt terassin kaiteelle. Kuka kaipaa kotiaan?



Jotenkin tuosta munankuoren värityksestä tulee mieleen pääsiäisenä irtomyynnissä olevat pienet suklaamunat, joissa on rapea värikäs kuori ja sitten alkaa tekemään mieli karkkia. Ja sitten taas asiaan...


Kuluneella viikolla oli hyvin, hyvin lämmintä. Torstaina lämpötila huiteli 100F asteen paikkeilla (eli jotain +39 celsiusta). Ilma oli jokseenkin kuumaa ja kosteaa... Perjantaina aamupäivällä yllemme vyöryikin ukkosrintama, tai paikalliset kutsuvat tällaista ilmiötä nimellä "wall cloud". Hetkeä ennen olinkin skypessä ennustanut ystävälleni E:lle, että nyt taitaa olla jotain myrskyn tapaista tulossa, kun väritys ulkona oli jotenkin kellertävä. Myöhemmin M kertoi, että väritystä kutsutaan myös tornadon keltaiseksi, että noin niinkun tiedoksi. No, tällä kertaa sieltä kuitenkin tuli vain se ukkonen.



Makuuhuoneen hydeverkko "hieman" häiritsee kuvassa, mutta kun en ehtinyt enää ulos ottamaan kuvaa pilven reunasta.




Perjantaina illalla noin klo 9 aikoihin tuli vielä toinen ukkosrintama, joka jaksoi melkein kolme tuntia jyllätä tässä yläpuolella. Täällä tulee pimeä siinä klo 9 aikoihin illalla ja kieltämättä salamointi oli huikean näköistä katseltavaa. Niin kauan kun sitä uskalsi ulkona seurata...



4 kommenttia:

  1. Anonyymi6/30/2012

    Mahtavat pilvet. t, Ämd

    VastaaPoista
  2. Anonyymi7/01/2012

    Jännittävää! Nyt hommaat kunnon järkkäridigin, että saat hienoja kuvia niistä salmoista ;)
    t. R

    VastaaPoista
  3. Anonyymi7/01/2012

    Hienoja kuvia, susta kehkeytyy vielä kunnon luontokuvaaja! :) Ja ilmankos skypeyhteys olikin niin huono...myrsky.
    <3 e

    VastaaPoista
  4. Anonyymi7/08/2012

    Mun haaveissa olis päästä joskus bongaamaan tornadoja us of aan mantereelle. Se olis hienoo se. :D
    -Appelsiini

    VastaaPoista