maanantai 16. heinäkuuta 2012

Lomalle lomalle...

Suomessa on tänä kesänä kuulemani mukaan ollut (ainakin joidenkin mielestä) aika kökkö kesä. Sateista ja kylmää. Jos nyt ymmärsin uutisista oikein, on täällä ollut tähän mennessä lämpimin kesä sitten vuoden 1911 (jolloin ilmeisesti oli edellinen lämpöennätys). Sisarelleni hieman aiemmin viestitse jo käänsinkin veistä haavassa kertomalla, että eilen biitsillä makoillessa oli varsin kuuma. Pakko oli välillä käydä uimassa, kun oli niin hikiset oltavat. Mutta käytiin vielä nauttimassa auringosta ja lämmöstä ennen Suomeen lähtöä. Heh heh. Toukokuun lopulla, kun tultiin Usaan oli muutama sateisempi ja viileämpi päivä (piti siis pitää ihan PITKIÄ housuja), mutta siinä ne sitten olikin. Sen jälkeen on pärjännyt aika kevyellä vaatetuksella. Ilmeisesti matkalaukkuun pitänee pakata mukaan siis muutamat neuletakit + farkut. Ai niin, ja villasukat! Tosin täälläkin olen toisinaan iltaisin pitänyt Lahtisen huopaläppösiä (ihan parhaat, suosittelen lämpimästi kaikille!), kun on palellut varpaita. Uuden karhea limenvihreä matkalaukku odottaa pakkaamista, joten sekin asia on nyt saatu vihdoin hoidettua. Ajokorttia varten tarvittava dokumenttikin tuli postissa, mutta siinä oli sukunimi mennyt väärin (tai siis siitä puuttui mm. muutama kirjain). Katsotaan kelpaako se vai ei. Tosin sen asian hoitaminen nyt jää joka tapauksessa jonnekin sinne, kun tullaan takaisin.


Koiruudellekin on nyt varattu paikka paluulennolle. Lentoyhtiöillä tuntuu olevan jokaisella vähän oma politiikkansa eläinten matkustamiselle. Alkuperäisenä ajatuksena oli tulla suoralla lennolla takaisin (ettei tarvitsisi stressata koiran vaihtoa), mutta muistelen, että se kariutui siihen ettei ko. lentoyhtiö kohdemaan lämpötilojen vuoksi suostunut ottamaan koiraa ruumaan (koska lämpötila nousee laskun jälkeen ruumassa liian korkeaksi ja siitä ei eläinsuojeluviranomaiset tykkää). (Eikö ruuman ilmastointi sitten enää toimi laskun jälkeen?). Okei, no nyt sitten tullaan vaihdon kautta (ja stressataan, jo nyt. Voivoi). Pitkä lentohan koiruudella tulee olemaan, mutta onneksi se on tottunut kopassa matkustamaan. Mutta tässä on vielä monta mutkaa jos/kun koiruli on täällä. Kävin tietty netissä koiraharrastajien sivuilta lukemassa heidän kokemuksiaan (ja vinkkejä!) koiran kanssa matkustamisesta. Monella oli hyviä kokemuksia koiran kanssa lentämisestä (jossa myös koiralle oli ollut hyvä kokemus). Ei-niin-hyvät-kokemukset olivat lähinnä johtuneet lentoyhtiöiden toiminnasta. Kuten yksi tarina kertoi, kuinka koiranomistaja oli Euroopassa vaihdolla kysellyt koiransa perään ja oli selvinnyt, että sessu oli unohtunut Helsinki-Vantaan tavarahissiin. Eräs kotimainen lentoyhtiö sai aika kovaa sapiskaa sekä toiminnastaan että hinnoistaan. Harmillista sinänsä. No, se ei nyt tällä erää kosketa tätä tapausta, mutta hyvä noin niinkun tietää, jos suunnittelee eläimen kanssa lentämistä. Kannattaa siis soitella lentöyhtiöihin ja TARKASTI kysellä mitä eläimen kanssa matkustaminen vaatii (mm. koirilla lentokopan koko(!) ja mitä merkintäjä koppaan vaaditaan). Ja vielä viimeistään paria päivää ennen lähtöä tuplavarmistaa, että nyt on sen ja sen kokoinen koppa ja nämä ja nämä asiat ok, että onko vielä jotain muuta (ettei sitten tule kentällä yllätyksiä ja koira ei pääsekään lennolle) (näitäkin tapauksia on). Ja tietty hintoja kannattaa vertailla. Meillä koiruudella pitäisi muuten kaikki jo olla kunnossa, mutta jos nyt lähtee meidän kanssa paluulennolla, täytyy vielä paria päivää ennen lentoa käydä hakemassa eläinlääkäriltä todistus eläinpassiin siitä, että koira on matkustuskunnossa. Kohdemaan vaatimukset eläimen rokotuksia jne. suhteen onkin sitten toinen juttu ja tietoa siitä löytyy mm. Eviran sivuilta.


Äskeinen nyt hieman poikkesi lähtöfiilingeistä, mutta tulipa nyt selitettyä sekin asia. Tässä on oppinut aika hyväksi asioiden selvittelijäksi. Mutta asiaan. Pesukone ja kuivaaja on jyllänneet (erikseen, ei samaan aikaan! kuten joskus aiemmin kerronkin) aamupäivän ja nyt on kasa puhdasta pyykkiä reissuun. Suurta ahdistusta aiheuttaa se seikka, että kaippa sitä pitää taas tunkea lentosukat jalkaan. Yöks. Ei kesällä pidetä sukkia! Mutta onpas aika mukavaa päästä Suomen kesään ja tapaamaan perhettä ja ystäviä! (Sekä viettämään hauskoja juhlia, hihii!) Näihin kuviin ja näihin tunnelmiin. Moron! (Hetkeksi aikaa)









"Aina on syytä juhlaan. Ei kemuja ilman ystäviä, vai mitä?"


5 kommenttia:

  1. Anonyymi7/17/2012

    Ilman alasta sen verran, että kahtena päivänä on ollut pakko laittaa sukat jalkaan(kääks), että tervetuloa Pohjolaan!! Ja totta, AINA on syytä juhlaan, erityisesti nyt!
    <3 e

    VastaaPoista
  2. Anonyymi7/17/2012

    Raamatussa sato 40 päivää ja 40 yötä. Sitä kutsuttiin katastrofiks. Suomessa sitä sanotaan kesäks.

    Tervetuloa lomalle! :)

    -Appelsiini

    VastaaPoista
  3. Anonyymi7/19/2012

    Luin nää sun viimeisimmät kirjoitukset "hieman" myöhässä (kiitos Päijänteen surkean mokkula-yhteyden), mutta teretulemast joka tapauksessa :) Ja ne villasukat jalkaan siellä koneessa, niiden tyhmien lentosukkien päälle. Aaah. t. systeri

    VastaaPoista
  4. Anonyymi8/01/2012

    Ei viiksiä ilman ystäviä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä kommentti olikin jumiutunut odottamaan tarkistusta ennen julkaisua. Pahoitteluni tästä ÄmDeelle, koska tiedän, että tämä oli sun kommentti. :D Mutta joo, kirjoitit vähän, mutta asiaa!

      Poista