perjantai 7. kesäkuuta 2013

Pari uutta juttua

Toissapäivänä jääkaappi alkoi ilmoitella, että olisi aika vaihtaa vedensuodatin. Jaahas. Jääkaapin ovesta saadaan siis suodatettua vesijohtovettä, joka ei maistu ja tuoksu kloorille. Ja muutenkin se on, no, suodatettua. Suodatin oli siis vaihdettu ennen kuin me tähän muutettiin, joten piti hieman selvitellä asiaa. Vieläkin siis eteen tulee asioita, joita ei ole ennen tapahtunut. (Harvemmin Suomessa kukaan suodattelee vesijohtovettä, tai ainakaan meillä ei ollut tarvetta.) Filtterin mallinumeron kanssa painelin kauppaan hommaamaan uutta, mutta liikkessä ei ollut juuri ko. mallia, joten liikkeestä tilattiin suodatin. Ja sain sen kotiinkuljetettuna seuraavana päivänä.

Laatikon koosta päätellen, voisi luulla kyseessä olevan hieman isompaa kokoa oleva suodatin....
mutta kokoa suodattimella on noin vaaksan verran.
Niksnaks vanha suodatin pois ja uusi tilalle.
Mä olen NIIN kätevä emäntä. Hahaa.
 
Vedensuodattimesta tuli muuten vielä yksi juttu Teksasista mieleen. Varsinkin Allenissa vesijohtovesi oli vähän eri luokkaa kuin täällä. Vesi maistui ja tuoksui ihan mudalle. Muualla ollessa ollaan kyllä hampaat pesty kraanavedellä, mutta Allenissa pestiin pullovedellä. Allenissa yhdellä lounaalla tilasin ensin juomaksi vettä, mutta se maistui, no aika kamalalta, joten tavoistani poiketen tilasin limsan. Dallasissa tosin en huomannut kraanavedessä mitään sen kummempia tuoksuja, mutta sielläkin taidettiin mennä pullovesi-linjalla.
 
Ja se toinen uusi juttu. Siitä on varmaan 15 vuotta, kun meiltä kotoakotoa (siis vanhempien luota) hävitettiin lankapuhelin ja sen jälkeen olen tullut toimeen pelkästään kännykällä. Kunnes palattiin ajassa taaksepäin. M uusi meidän kaapeli- ja nettisopimusta vähän aikaa sitten ja uuden sopimuksen mukana meille tuli "kotipuhelin"! Linja tuli paketin mukana, vaikka oikeasti ei sellaiselle ole koettu tarvetta (mutta hei, halvat puhelut ainakin Kanadaan, jepjep). Mutta meillä on nyt olemassa "home number" (mitä aika monessa kohtaa useasti kysytään). Tosin itse luuri vielä puuttuu...
 
kuva elisa.fi
 
 


4 kommenttia:

  1. Ei muuta kuin hankkimaan puhelintuttuja Kanadasta... Ja se puhelin!

    Haastoin sinut blogissani: http://rapakontaakse.blogspot.com/2013/06/kuka-olet-haaste.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep jep :)
      Ja kiitos haasteesta. Kävinkin sitä blogistasi vilkaisemassa.

      Poista
  2. Minullakin nettiliittymää täällä hankkiessa tuli vastaan monta "yhteispakettia", joissa olisi saanut netin, telkkarin ja puhelimen. Lapsiperheessä kotipuhelimen ymmärtäisin, mutta yksinasujana oli sen verran yhtä tyhjän kanssa, että jätin sitten telkkarisopimuksenkin väliin ja pärjään pelkällä netillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me tuskin otetaan kotilinjaa käyttöön, mutta ottamalla linja, saatiin kaapelisopimus uusittua edullisempaan. Sinänsä kummallinen juttu, että ottamalla enemmän sai edullisemman. En ole keksinyt, mihin perustuu.

      Poista