tiistai 4. kesäkuuta 2013

Texas

Viime viikolla torstaina lensin siis M:n perässä Teksasiin (M:han lähti sinne jo alkuviikosta). Chicagon O´Haren lentokentän päälle tuli noin tunti ennen koneen lähtöä aikamoinen ukkoskuuro. Ensimmäinen jyrähdys, kun jysähti aivan kentän päällä, vieressä istuva mies kommentoi "O-ou, this is NOT goooood...." Ja eihän se ollut. Seuraavaksi tulikin tieto, että lähtöportti muuttui, joten suuntasin uudelle portille. Kunnes tuli taas uusi muutos. Ja taas. Ja taas. Lopulta tuli myös tieto, että lento tulee myöhästymään (joka sinänsä ei enää siinä vaiheessa tullut yllärinä). Lopulta kone pääsi lähtemään noin 1,5h myöhässä ja säästä johtuen lentoreitti kiersi hieman. Olin kuitenkin niiden onnekkaiden joukossa, joiden lentoa ei peruttu kokonaan siltä päivältä.

M tuli hakemaan Dallas-Forth Worthin kentältä ja ajettiin Alleniin (joka on n. 30 min. ajomatkan päässä Dallasista). Perjantaina M:lla oli vielä työpäivä, joten mulla oli mitä mainioin mahdollisuus hyödyntää hotellin tarjoamia mahdollisuuksia (kuntosali + uima-allas). Oli todellinen kotirouvan vapaapäivä. (Ja uskokaa tai älkää, kotirouvankin tarvitsee joskus olla day off, hehee.)

Perjantaina aamusta tosin sää ei ollut ihan paras mahdollinen altaalla loikoiluun,
mutta onnekseni pilvet siirtyivät myöhemmin päivällä.
 
Lauantaina pakattiin tavarat autoon ja ajettiin katsastamaan Southfork Ranch. Kyseessä on tila, jossa tv-sarja Dallasia kuvattiin. (Ja itseasiassa kuvataan edelleen, niitä uusia jaksoja.) Tilalta löytyy pieni museo, jossa on muutamia juttuja "vanhan" Dallasin ajoilta ja museon takaa lähtee tietyn väliajoin kuljetus itse talolle. Talolla opas kertoo kivoja yksityiskohtia ja juttuja siitä, miten tila päätyi Dallasin keskeisimmäksi tapahtumapaikaksi ja lopuksi opas kierrättää talossa. Sen jälkeen tilalla on vielä mahdollisuus itsekseen kierrellä ja katsella. Ihan kaikkia juttuja en halua tässä kertoilla, etten pilaa jonkun mahdollista vierailua, mutta sen verran kerron, että tila oli alkujaan yksityishenkilön omistuksessa ja henkilö asui perheineen tilalla. Kuvauksia sai tehdä tilalla kahdella ehdolla, joista ensimmäinen oli ettei itse talon sisällä saanut tehdä mitään kuvauksia. Joten tilalla on kuvattu ainoastaan ulkona tapahtuvat kohtaukset. Toisena ehtona oli, että kuvauksia sai tehdä ainoastaan kesä-, heinä-, ja elokuussa. Kesäkuukausina piti siis kuvata myös talvijaksojen ulkokohtaukset. (Voitte kuvitella Teksasin kesän + Sue Ellenin turkis päällä...)

Yksi alkuperäisistä käsikirjoituksista
 Sue Ellenin satula 
The Ranch 
Ah, niin 80-lukua.
Niin tosiaan, vaikka talon sisällä ei siis tehty (tai tehdä) kuvauksia,
oli sisälle myöhemmin rakennettu muutamia kopioita studion lavasteista. 

Minihevosia. Ja kuulema hyvin äkäisiä. 
Aurinko oli aika korkealla.
 
Southforkista ajeltiin Dallasiin ja suunnattiin The Sixth Floor Museoon, joka tiedetään myös JFK museona. Museossa oli valokuvaaminen kielletty ja eipä sitten tullut otettua siitä ulkoakaan kuvia. Museo sijaitsee rakennuksessa, kuudennessa kerroksessa, josta presidentti Kennedy ammuttiin. Museossa kuljetaan audiolaitteen kanssa kuulokkeet korvilla ja meillä kierrokseen meni aikaa n. 1,5h.
 
Illalla käytiin tallailemassa Dallasin keskustassa.
Oikealla näkyy osa JFK monumentista.
 
 Dallas by night
 
Sunnuntaina ehdittiin vielä käydä Forth Worthin lännen kylässä.




Watch out for longhorns
 
Kaikkien niiden turistikrääsä kauppojen keskeltä löysin pienen puodin,
missä myytiin mausteita ja teetä.
Mukaan tarttui rouhittua kardemummaa, mitä on täältä ollut haasteellista löytää.
Jos vaikka joskus innostun leipomaan pullaa.... (nauran)

 
 

4 kommenttia:

  1. Anonyymi6/09/2013

    Niin nauran minäkin! Pullaa, just just :D
    t. Ei taida tarvia kertoa kuka...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä noi leivonta-taidot ei ole peritynyt mulle...

      Poista
    2. Eikä näköjään oikeinkirjoitus-taidotkaan.

      Poista
  2. Anonyymi6/11/2013

    Aina voi opetella leipomaan. Kiitos kuvista!T:M&R

    VastaaPoista