maanantai 9. joulukuuta 2013

Piparkakkuja ja popoja

Mikä mainio tekosyy rötvätä kotona sisätiloissa, kun ulkona on ikävän jäistä ja kylmää. Toki olen tänään sen verran pistänyt nenääni ulos, että sain kasan asioita hoidettua. Mutta nyt aion oleilla iltapäivän sisällä villasukat ja huopatöppöset jalassa, ahhh. Tai siis ainakin siihen saakka, kunnes eräs karvakasa tuolta pediltään herää ja tahtoo iltalenkille...

Tänään havahduin siihen tosiasiaan, että tasan kahden viikon päästä ollaan jo Suomessa joululomalla. Ihan pieni paniikki alkoi hiipimään takaraivoon, sillä vielä on hyvin hyvin monta asiaa hoitamatta ennen lähtöpäivää. Lentoliput Suomeen varattiin jo kesän alussa ja silloin ei vielä oltu tietoisia tästä muutosta, joten lennot lähtevät Chicagosta. M kyseli lentoyhtiöltä ensimmäinen yhteyden (sisäinen lento) vaihtamista Dallasista lähteväksi ja olisihan tuo onnistunut, mutta olisi kustantanut 750$. Per lippu. Kääks! Päädyttiin taloudellisempaan vaihtoehtoon, eli lennetään edellisenä päivänä Dallasista Chicagoon ja ollaan yksi yö hotellissa ja lähdetään siitä alkuperäisen suunnitelman mukaan kohti New Yorkia ja Helsinkiin lähtevää konetta.

Muuten, tiedoksi jos jollain tulee joskus vastaavanlainen tilanne eteen, että jos ei käytä ensimmäistä lentoa (ennen vaihtolentoa), on hyvin todennäköistä, että menettää paikkansa vaihtoyhteyden koneesta. Kysyttiin tätäkin mahdollisuutta (oltaisiin jostain metsästetty edullinen suoralento Dallasista New Yorkiin) ja ainakin American Airlines tulkitsee ensimmäisen lennon jättämättä käyttämisen samaksi kuin ei olisi tulossa jatkoyhteydellekään.

Vaikka ei tänäkään vuonna vietetä joulua omassa kodissa, laittelin silti vähän joulukoristeita (ne vähät mitä omistan). Viime Ikea käynnillä ruokapuolelta mukaan tarttui glögiä sekä piparkakkutaikinaa. Yleensä olen suuri valmistaikinoiden vastustaja, sillä en pidä niiden mausta, mutta tälle päätin antaa mahdollisuuden. Ja en jaksanut alkaa etsimään kaupasta kaikkia tarveaineita taikinaan...
Perinteisesti muotit ovat roikkuneet kattolampusta, mutta tänä vuonna ei sellaista sopivaa ollut tarjolla, joten verhokappa hoitakoot homman.
 
Ilo oli suuri, kun tajusin, että pääsen virittelemään kaapissa tilaisuuttaan odottaneen Marimekon verhokapan keittiön ikkunaan. Ihan ite askartelin verhon sopivaksi liimanauhaa ja nuppineuloja käyttäen. Minä suuri käsityöihminen.
 
Aluksi taikina oli jotenkin kökköä käsitellä ja se ärsyttävästi halkeili reunoista,
kun sitä koitti kaulia ohueksi.
Mutta muutaman veivauksen jälkeen toimi yllättävän hyvin. Pisteet siitä!
(Huomatkaa kaulimen virkaa toimittanut pulikka, joka siis tietääkseni on tarkoitettu karjalanpiirakoiden tekoon. Kaulinta ei kaapista löytynyt.
 Kertonee jotain siitä, kuinka ahkerasti leivon...)
 
Ja se maku! Siis nää on oikeesti hyviä!
Olin hyvin hyvin epäluuloinen maun suhteen, joten yllätyin iloisesti.
Pisteet myös mausta!
(Ja btw, en ole ainut, jonka mielestä nää on hyviä.)
 
Ja lopuksi kuvakollaasi aiheesta Shoes of The Week. Sää muuttui viime viikolla jokseenkin radikaalisti, jos en sanoisi... Mutta hei, pääsinpäs käyttämään uutta ihanaa talvitakkiani.
 
Alkuviikolla mentiin vielä kesäkengillä.

 
Sitten piti jo kaivaa vähän Hai-saapasta esiin.
 
Ja loppuviikolla otin vielä hyvin palvelleet (ja sen ne on näköisetkin) talvikengät käyttöön.
Meinasin nämä jo jättää muuttokuormasta pois,
mutta onneksi päätin vielä antaa näille kengille jatkoaikaa.
Tarpeeseen tuli.
 
Ja bonuksena oma karvainen varpaiden lämmitin.
 
Ja kuten täällä on viime päivät toisille toivoteltu:
Stay warm!
Pysykää lämpiminä!
 

 

2 kommenttia:

  1. Anonyymi1/06/2014

    Hei, mun villasukat on päässeet Kuvaan! Jei :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin siis MUN sukat, mutta SUN tekemät <3

      Poista