torstai 12. kesäkuuta 2014

Torakka-asiaa vol. 2

Ihan alkuun totean, että olipa kiva lukea edellisen jutun kommenteista, että torakka-asiasta on ollut joillekin jopa hyötyä. Ehkä olisi itsellekin ollut hyödyllistä tietää/ selvittää etukäteen, mutta silloin en ehkä olisi muuttanutkaan Texasiin... Tieto lisää tuskaa (ja mun tapauksessa stressiä), right?

Ja kun nyt tässä pääsin oikein vauhtiin tämän ötökkä-aiheen kanssa, niin jatkokertomusta pukkaa eetteriin. No ensinnäkin, eihän ne muurahaiset siitä mihinkään kaikonneet (tai kuolleet). Jatkoin maanantai-iltana yhdistelmällä ikkunanpesuaine + kaneli (ja M välissä otti käyttöön vielä paikallisen mäntysuovan) ja tavoitteena lähinnä oli eliminoida niin monta muurahaista kuin mahdollista (ja ehkä vähän siirtää ongelmaa...). Sillä ratsuväki, eli pest control, hälyytettiin jälleen paikalle.


Tiedustelin pest control kaverilta eri muurahaisista ja selvisi, että nämä mustat pienet muurahaiset ovat ihan vain black ants. Yllättävää. Nämä mustat pikkumuurahaiset ovat sitkeää sakkia, joka osaltaan selittää sen, miksi muurahaiset ilmestyivät pari päivää edellisen käsittelyn jälkeen. Mustat muurahaiset muutenkin saattavat tulla ja mennä, ilmestyä ja taas hävitä. Eivät varsinaisesti tee mitään tuhoa, mutta onhan niiden paikka jossain muualla kuin talon sisälla ja/tai rakenteissa. Tämä varsin leppoisa tuholaistorjuja tiesi myös kertoa, että nämä muurahaiset ilmestyvät yleensä vain kylpyhuoneeseen tai keittiöön. Muualla hän ei kuulemma ole niihin törmännyt. Kylpyhuoneessa joku makean tuoksuinen saippua tai shampoo saattaa vetää niitä puoleensa. Ja keittiössä ruoka. Laittelin vielä lisäksi torjujalta saadut muurahaismyrkkyrasiat (mistä ne kävelee läpi) kaikkiin allaskaappeihin.


Sain myös lisää tietoa torakoista eräältä naiselta, jonka veljellä on pest control firma. Tämä isokokoinen torakka, joka meiltäkin löytyi, on american cockroach. Ja on lähinnä vain inhottavan näköinen ja kokoinen eikä varsinaisesti tee tuhoa. Bakteereja todennäköisesti kyllä levittää, joten en silti ehkä katselisi niitä omassa keittiössäni. Tämän ison torakan vierailu tosiaan ei ole mikään big deal ja niihin saattaa törmätä jatkossakin. Sateisella säällä saattaa tunkea sisätiloihin (jonka vuoksi Dallasin alueella saatetaan käyttää myös nimitystä water bug). Sen sijaan pienempi german cockroach on se, joka lisääntyy ja valloittaa keittiön nopeasti. Niitä jos löytyy, niin silloin ainakin kannattaa soittaa tuholaismyrkyttäjä paikalle. Netistäkin löytää niin hyvässä kuin pahassakin tuholaisista lisää tietoa vaikka kuinka.


Ja hei, vielä lopuksi yksi info! Varsinkin te Amerikassa asustelevat, kannattaa opetella erottamaan siivekäs muurahainen termiitistä. Netistä löytyy hyviä havainnollistavia kuvia. Sanna the Tuholaisinfoaja päättää juttunsa tähän.

P.s. Ja vaikka tuholaistorjuja teki käsittelyn uudelleen ja vähän ekstraa, meni koko homma siihen 90 päivän takuuseen. Eli kustannukset tästä käynnistä 0$. Torjuja kertoi, että firma on toiminut 70-luvulta saakka ja  niiden kilpailukyky perustuu tähän takuuseen. Luulen, että ne sai musta uuden asiakkaan. Se leppoisa tuholaistorjuja-setäkin oli niin mukava.

4 kommenttia:

  1. Meilla oli brick mites aikaisemmin kevaalla, ja minusta tuli pest control asiakas samantien. Yksi spraying oli tarpeeksi, mutta mielelleni teen sen nelja kertaa vuodessa, jos otokat pysyvat pois ........

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullekin tuli tässä mieleen, että pitää harkita, jos syksyllä uusisi käsittelyn, sillä sittenhän niitä ötököitä voi alkaa taas puskemaan sisälle, kun ulkona vähän viilenee.

      Poista
  2. Siis onko teilläpäin termiittejä? Kuulostaa aika pelottavalta. Onneksi Coloradossa ei ole vielä näkynyt minkäänlaisia öttiäisiä, mutta nyt on kesä tulossa. Georgiassa ötököitä ei näkynyt sisällä suunnilleen marraskuusta huhtikuulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. en itseasiassa ole ihan 100%:n varma, että onko täällä termiittejä, mutta kovin usealla pest control - sivustolla on kerrottu, miten erottaa termiitit siivekkäistä muurahaisista. Olen siis ihan kaiken varalta opetellut tunnistamaan nämä kaksi öttiäistä toisistaan...

      Poista