torstai 18. huhtikuuta 2013

Tutkimusmatkailua

Tällä viikolla ollaan Jälkeläisen kanssa käyty tutkimassa Chicagon lähellä oleva Brookfield Zoo sekä tässä lähellä oleva DuPage Children´s Museum.

Tutkimusmatka eläintarhaan toteutettiin yhteistyössä naapurin suomalaisen rouvan kanssa ja mukana oli Jälkeläinen sekä (naapurin) Pikku-Poika. Eläintarha oli mukava paikka, jossa oli lapsille (sekä aikuisille) paljon katseltavaa. Kohokohta taisi olla, kun kirahvit tulivat ulkotarhaukseen kirmailemaan. Itse tosin henk.koht. olen sitä mieltä, että Korkeasaari olisi kuitenkin hitusen parempi ja monipuolisempi. Sinänsä itsenikin yllättänyt huomio. Kesällä eläintarha on varmasti kiva paikka, kun kukat kukkivat ja puut ovat vihreinä. Kevät on (täälläkin) myöhässä, joten vielä oli paikoitellen vähän ankean näköistä. Mutta kiva ja hauska päivä eläintarhassa kuitenkin oli. Ja eipähän ainakaan ollut ruuhkaa, joten saatiin ihan kaikessa rauhassa katsella ja tutkailla eläimiä.

Kukkuu!
 
Hahaa, sainpas perinteisen kirahvit kaulakkain kuvan!
 
 
Kirahvien naapurissa pötkötteli Afrikan villikoiria.
Oi, mitkä korvat!
 
 
 
Virallinen pose karhun kanssa.
 
Takana olevasta kaupasta löytyi yksisarvinen pinkki poni kimaltelevilla kavioilla,
 joka Jälkeläisen mielestä oli "iiihana!".
 
Todistetusti narsissit alkaa kukkimaan.
Kevät!
 
 
Toisen tutkimusmatkan kohteena oli siis DuPagen lastenmuseo, joka ei oikeastaan ole varsinaisesti museo, vaan vähän sellainen "heureka"-tyyppinen paikka (ilman näyttelyitä), missä lapset saavat kokeilla ja tutkia erilaisia asioita ja ilmiöitä (mm. vesi, tuuli, sähkö, valo, värit). Kiva juttu on, että museo on tarkoitettu kaikenikäisille lapsille, joten lukutaito ei ole välttämätön. Ja varsinkin, kun Jälkeläinen ei (ainakaan vielä) osaa englantia.

Värit oli yllättäen Jälkeläisen suosikki-juttu.

 
Värit järjestykseen


Vähän saippuakuplia tekemässä


 
 
Viikon päästä lähdetäänkin sitten tutkimusmatkalle New Yorkiin. Wuhuu! (Ensi viikolle toiveena lämpimämpää ja aurinkoisempaa keliä, kiitos.)
 


1 kommentti:

  1. Anonyymi4/20/2013

    Hienoja kuvia eläintarhasta, Wau mitkä värit!
    M&R

    VastaaPoista