keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Syksyn fiiliksiä

Kuluneet pari viikkoa on ollut aika hulinaa, kun ollaan Jälkeläisen kanssa puuhailtu kaikkea ja viime viikolla M:n vanhemmat tuli Suomesta. Halloweenkin tuli ja meni. M lähti isänsä kanssa viime vuotiseen tapaan metsälle ja tänä vuonna reissusta on tiedossa peuran lihaa pakkaseen. Hyvähyvä! Eipä siis ihan turhaan ostettu viime vuonna arkkupakastinta lihaa varten.
 
Meillä on ollut täällä armoton englannin opiskelu meneillään, kun ollaan koitettu tartuttaa kieltä Jälkeläiseen. Kiitos nykytekniikan, löytyi iPadille lapsille suunnattu peli kielen opiskeluun. Tuntuu olevan aika tehokas väline. Nyt alkaa sanavarastosta löytyä värit, kehon osat sekä muutamia muita juttuja. Lisäksi Jälkeläinen sai tuttavaltani J:lta helppoja jokapäiväisiä sanoja sisältävän kirjan, jota ollaan yhdessä luettu. Selvästi Jälkeläisen korva on jo harjaantunut poimimaan sanoja englannin kielisistä lasten ohjelmista (Disney Channel on ihan best) ja kovasti tulee kyselyitä mitä mikäkin sana tarkoittaa.
 

Taiteilija työssään.
Yksi päivä taiteilija kertoikin isälleen, että "tänään mä olen piirrellyt ai-ka paljon".
 

 
Jälkeläinen teki yhdessä M:n kanssa kurpitsalyhdyn Halloweeniksi.
Mallina toimi eräs harvahampainen melkein 6 vee tyyppi.
 (Jonka hämmästys oli moinen, kun hammaskeiju toikin tyynyn alle 2 dollaria.)
 
Ilmassa on ollut selvästi saapuvaa talvea, vaikka tänä aamuna vettä satoi vaakatasossa. 
 
Koiruus ja aamukuura toissa viikolta.
 
Lopuksi vielä mainitsen verenpainetta nostattavasta aiheesta kylpyhuoneen remppa. Suomessa ollessani sain Usan numerooni viestin Handymanilta, että nyt hän voisi tulla meille remppaamaan. Okei, no kiva, mutta meille ei nyt käy (ja olin tästä asiasta käynyt sähköpostikeskustelun talkkarin kanssa vielä ennen reissuani). Itseasiassa alakerran naapurit muuttivat pois ja uusille vuokralaisille asunto laitettiin kuntoon  ja siihen samaan hötäkkään olisi mahtunut tämä kylppäriremppakin. Tosin aikataulu toki oli jälleen hyvin epämääräinen. Kunnes toissa viikolla, ilman varoitusaikaa, saatiin kysely, että kävisikö remppa sinä aamuna/aamupäivänä. No joo, ei käy, kun ei olla kotona.
 
Tässä osoitteessa asuminen ei tule jatkumaan ensi vuonna ja joka tapauksessa meillä loppuu vuokrasopimus tämän vuoden loppuun. M vastasikin talkkarille, että ei enää kiirettä, että homman voi jättää tulevaisuuteen (eli toisin sanoen, kun ollaan muutettu pois). Eihän siitä nyt ole kuin kahdeksan kuukautta, kun ensimmäisen kerran asian tiimoilta laittelin sähköpostia. Otetaan lunkisti hei...
 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti