tiistai 23. kesäkuuta 2015

Viimeisiä viedään

Viimeinen viikko menossa ja pää on välillä höyrynnyt niin, ettei enää edes muista kaikkea mitä pitäisi tehdä. Ihan yksi esimerkki tästä aivotoiminnan vajeesta tapahtui yhtenä päivänä, jolloin vettä satoi kuin saavista kaatamalla ja en hoksannut ajaa autoa tyhjään autotalliin, vaan taiteilin sateenvarjon kanssa sisälle. Sen autotallin kautta. Nyt alkaa olemaan hommat siinä vaiheessa, että vielä pari juttua kun hoitaa, niin retkikunta on valmis siirtymään Suomeen.

Kaasuyhtiölle ilmoitin muutosta tällä viikolla, vaikka enää pariin viikkoon emme ole talolla asuneet. Samoin sähköyhtiölle ilmoitus jätettiin tähän aika loppuvaiheeseen, ihan vain minimoidaksemme sen mahdollisuuden, että sähköntoimitus katkaistaankin aiottua aiemmin. Kuten kaapeliyhtiö teki. Kunnalle utilityn (vesi+jäte) lopetusilmoitusta varten piti hieman valmistautua. Olin ajatellut, että sinne soittaessa pitää olla valmis kaikkiin mahdollisiin temppuihin, sillä ihan aina asiointi ei ole ollut sieltä helpoimmasta päästä. Ja vielä mitä, palvelun lopettaminen onnistui todella yksinkertaisesti. Mitä nyt loppulaskua saadaan odotella kaksi(!) viikkoa. Edelliseen laskuun oli ilmestynyt kunnalta adjustment (tarkistus/oikaisu) vesiputken rikkoutumisesta johtuneisiin kahteen suurempaan vesilaskuun. Kunnalta kerrottiin tarkistuksen nojaavan keskimääräiseen kulutukseen, mutta yllättäen oikaisu tulikin pienimmän kulutustason mukaan (jossa on siis tietty pienemmät maksutkin). Pakkasen puolelle siis jäätiin tässä tapauksessa, mutta jälleen kerran en voi olla toitottamatta sitä kuinka hyvä vuokraisäntä meillä on ollut. Hän lupasi hyvittää loput, sillä vesiputken rikkoutuminen ei ollut millään tapaa meistä johtuvaa.

Postissa kävin selvittelemässä, mitä postinjakelulle pitäisi mahdollisesti tehdä. Jonotin palvelutiskille, jonne perinteisesti oli jonoa ihan riittävästi. Vain saadakseni selville, ettei kyseinen henkilö osaa auttaa ja sain neuvon siirtyä jonottamaan erityiselle luukulle. Lopputuloksena sain tiedon, että postin edelleenlähetys kansainvälisesti ei onnistu, vaikka sitä ei varsinaisesti tarvitakaan, mutta itse kysymys jakelun keskeyttämisestä jäi auki. Postissa eivät osanneet neuvoa. Hämmentävää.

Virastoasioiden ynnä muiden asioiden hoitamisen välissä olen tehnyt kodinkonekauppaa sekä vielä viimeisiä hankintoja. Matkalaukkuun pakattavaksi on löytynyt ainakin kosmetiikkaa ja vähän vaatetta. Siis sen lisäksi mitä lähti jo kontissa... Mutta jos kaupassa eteen tulee Leviksen farkut hintaan 16$ (veroineen!), niin eihän niitä voi jättää sinne. Kodinkoneista blenderi vielä odottaa toimitusta uudelle omistajalleen, mutta muutoin on nyt kaikki vihdoin saatu käsistä pois!

Ja tähän ajattelin laittaa kuvan, jossa loikoilen altaalla ja luen Tove Janssonin elämänkertaa.
Mutta joo, ajatuksen tasolle jäi, sillä blogialusta ei suostu lataamaan kuvan kuvaa.
Voihan #*❌💣!
Pointtina kuitenkin oli, että altaallakin on ehditty vähän loikoilla ja uida.
Tänään tosin iltapäivästä UV-indeksi oli 11, joten päätin siirtää altaalle menon myöhempään.
 

Viikon päästä tähän aikaan, jos hyvin käy ja lennot ajallaan, retkikunta taitaa vedellä unia koneessa Atlantin yllä. Sapattivapaa tulee jatkumaan ainakin heinäkuun, sillä kotirouva ajatteli vähän lomailla ja tehdä niitä sisä-ja ulkotöitä. Jututkin tulevat jatkumaan vielä jonkin aikaa, sillä paluu ja sopeutuminen kuitenkin on osa tätä kokonaisuutta. Ei sitä taida vielä edes käsittää, että nyt ihan oikeasti palataan eikä mennä vain kesälomalle. Hui ja kääks. Ja iiiihanaa.
 

 

2 kommenttia:

  1. Viimesia todellakin viedaan. Vinkkina tuohon postiasiaan...... sovi jonkun luotettavan kaverin/naapurin kanssa jolle postit voi vuodeksi lahettaa edelleen ja han sitten lahettaa tarkeimmat teille joko scannattuina sahkopostitse tai ihan postitse. Sina aikana tarkeat postit kerkee tulla ja eihan niita enaa oikeastaan tulekaan mutta jos jotain loppulaskuja jne on niin eivat menisi ainakaan hukkaan. Me ollaan oltu parillekin paluumuuttajalle tallainen valietappi (postitettu pankkeihin shekkeja jos niita on tullut ja ilmoiteltu mita postia on tullut ja saatu ohjeistukset etta mita niille piti tehda jos mitaan - yleensa ei mitaan). Ihanaa paluuta kotisuomeen! Haleja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Täytyypä miettiä asiaa. Meillä tosin oikeastaan kaikki laskut tulee/ on tullut e-laskuina, joten sen suhteen ne saa onneksi hoidettua Suomestakin käsin. Mutta jotain postia tietty saattaa jäädä tänne vielä pyörimään.

      Kiitos ja hyvää kesää teille! Ja rapsutuksia koiraherralle! :)

      Poista