torstai 13. joulukuuta 2012

Ihmisten auttamisesta

Heti alkuun pahoitteluni, jos teksissä edelleen vilisee kirjoitusvirheitä tai kirjaimia puuttuu. Nyt ei voi enää syyttää konetta... Kyllä vika on ihan itse käyttäjässä. Vielä on tämä näppäimistön (ja itseasiassa ihan koko koneen) hallinta hieman hakusessa... Mutta en valita, ihanaa, kun on toimiva (ja  nopea!) aparaattori.


Kävin keskiviikkona tekemässä ensimmäisen vuoroni vapaaehtoistyötä. Kyseessä on siis järjestö, joka tarjoaa ruoka-apua DuPagen alueella (joka on verrattavissa lääniin, ja jonka alueella siis asutaan). Ruoka-apua tarvitsevat ihmiset voivat "rekisteröityä" järjestöön ja heiltä kerätään tiettyjä taustatietoja (mm. perheen koko, lasten iät jne.) ja heidän täytyy pystyä todistamaan, että asuvat tällä alueella. Osa ruoka-apua hakevista tarvitsee sitä hetkellisesti, mutta on myös heitä, jotka tarvitsevat sitä jatkuvammin. Ihmiset saavat kerrallaan ruokatarpeita kahdeksi viikoksi, jonka jälkeen heillä on mahdollisuus hakea uusi ruoka-avustus. Järjestö saa suurimman osan elintarvikkeista lahjoituksina paikallisilta ruokakaupoilta.

Järjestössä toimii palkattuja työntekijöitä, mutta heidän lisäksi toiminta riippuu hyvin paljon vapaaehtoisista. Vapaaehtoiset voivat netistä katsoa, mihin tehtäviin tarvitaan ihmisiä ja kirjatua sitä kautta itselleen sopivaan vuoroon. Mä esimerkiksi olin keskiviikkona lajittelemassa ruokakaupoista tulleita hedelmiä ja vihanneksia. Osa tavarastahan on siis sellaista, mikä on vielä ihan hyvää, mutta kaupat eivät voi sitä enää priimatavarana myydä, joten ne päätyvät lahjoituksena järjestölle. Muutoinhan kaikki ne elintarvikkeet menisivät roskiin/ kaatopaikalle. Ja se ei ole mikään pieni määrä se...

Tarkoituksena on vuodenvaihteen jälkeen antaa enemmän aikaa vapaaehtoistyölle. Nyt kun siihen on mahdollisuus.
 
Muista, että kun jätät tämän mailman, et voi ottaa mukaan mitään,
mitä olet saanut, vain sen mitä olet antanut.
Fransiskus Assisilainen



 
 
Mä en ymmärrä miksi en saa videota liitettyä tekstiin, joten olkoot nyt sitten linkkinä. Tilanteeseen sopivaa musiikkia, sanoisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti