tiistai 29. huhtikuuta 2014

Gekkonen

Meillä asuu alivuokralainen, joka nähtiin viimeksi viime marraskuussa (kun oltiin tsekkaamassa talo ennen muuttoa), mutta on nyt täällä taas. Nimittäin Gekko Gekkonen. Vuokransa alivuokralainen suorittaa syömällä hyönteisiä. Ei mikään turha tyyppi siis. (Toivottavasti napsii myös niitä ikäviä hyttysiä, jotka levittää Länsi-Niilin virusta. Dallasin eteläpuolelta tehty eka positiivinen havainto.)

Tosin alivuokralaisen olisi ihan suotavaa asua talon ulkopuolella.
 
 
Gekko ilmeisesti tykästyi mun Finlaysonin 70-luvun kankaasta tekemään tauluun
ja jäi sen päälle loikoileen.
Kunnes M tuli kotiin ja käskin sen kantaa alivuokralaisen pihalle.
(Yih, en koske!)
 
Ilmojen lämmitessä on kaikenlaista ötökkää alkanut pörräämään pihalla. Viime aikoina terassilla ei ole voinut pitää iltaisin valoja, sillä muuten sinne kokoontuu kokonainen klaani junebug- kuoriaisia. Yih. Ja kuulemma kesää kohti niiden määrä lisääntyy. Iltaisin kuulee, kun kuoriaiset kopsahtelevat ikkunoihin. Aamuisin terassilla toisinaan odottaakin junebugien joukko-hmm-pyörtyminen...? Kun johonkin ne siitä sitten häviää...
 
Mä luulen, että Gekon pari kaiffariakin hengailee näillä nurkilla,
sillä tämä tyyppi tavattiin paistattelemassa päivää terassin samettiruusuilla.
 
Eikös olekin ihan selvästi kaksi eri tyyppiä?
 
Terassilla saattaa törmätä myös erääseen Koiruuteen,
joka on siellä usein paistattelemassa päivää.
Koitin syödä jäätelöni yksin.
Ei onnistunut.
 
Jäätelöstä tulikin mieleen, että meidän "toinen" olohuone (joka siis oikeasti on tarkoitettu ruokailuhuoneeksi, mutta meillä ei ole käyttöä kahdelle ruokailutilalle ja yksi sohva piti tunkea johonkin) sai yksinkertaista ja modernia muotoilua edustavan sisustuselementin. Suoraan autotallista. Tadaa:
Päivälämpötilojen nyt noustessa parhaimmillaan sinne +30c asteen paikkeille,
oli pakko siirtää arkkupakastin autotallista pois.
Se mahtui just tähän nurkkaan, ulko-oven viereen. (Aaargh, ei hivele silmää, ei.)
Ja näköjään Koiruuden hihnallekin on löytynyt uusi säilytyspaikka.
Mutta sinänsä kätevää, että nyt ne jäätelöt paljon näppärämpi hakea tuosta kuin autotallista...
 
 
P.s. Luontohavainnoista vielä sen verran, että yhtenä aamuna näin vyötiäisen! Wou! Oli aika veikeä eläin. Olin aika innoissani havainnosta. (Tai taidan olla edelleen.)

6 kommenttia:

  1. Iik. En edes liioittelee kun sanon että vähäisemmät otukset ja lyhyempi ötökkäkausi on yksi iso syy siihen että olen ihan tyytyväinen pistävien pakkasten ja purevan viiman Chicagoon. Mutta kuvissa nuo ovat ihan veikeitä katsella!

    Paras jätski on läheinen jätski! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun sanotaan, että Teksasissa kaikki on suurempaa, niin se todella pitää paikkansa. Myös ötököiden osalta. Hrrr... En edes tiedä, että mitä osa ötököistä edustaa. Olen mm. nähnyt perhosta muistuttavan öttiäisen, joka oli ainakin vaaksan mittainen ja räpytteli siipiä kuin kolibri ja sillä oli perhosen tuntosarvet. Hämmentävä kombinaatio.

      Ja hei, sinähän se määrittelit loistavasti parhaimman jäätelön! Samaa mieltä! :D

      Poista
  2. Juu, vaikka me Floridan reissulla bongailtiin gekkoja pienia ja isoja aina hotellille mentaessa niin saavat juu pysya siella. Mahan kiljuisin vahan valia kun ajatuksissani sisalla kulkisin ja yks kaks jotain lahtee seinaa pitkin kavelemaan tai jotain muuta vastaavaa. Yksi kokemus etelasta joskus aikoinaan oli etta pimeassa hapuilin valokatkasijaa ja kaden alta lahitikin sitten jotain liikenteeseen: gekko. Ihana koiraneiti! :D Ja juu, ei voi meillakaan yksin mitaan herkkuja syoda. Ihan tyhmahan ma olen kun edes sellaista kuvittelen. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toistaiseksi onneksi gekot ynnä muut on pysyneet ulkona, mutta jotenkin nuo gekot vaan pääsee tunkemaan terassin välioven ja varsinaisen oven väliin.

      On se hyvä, ettei tosiaan tarvitse yksin herkutella. :)

      Poista
  3. Satuin eksymään blogiisi ja piti vain sanoa, että ajatuksen tasolla tuollainen lisko alivuokralaisena kuulostaisi oikein hauskalta. Itseasiassa monta kertaa Aasiassa niitä on hotellihuoneissa ollutkin. Pidemmän päälle voisi alkaa kuitenkin jo ärsyttää :D Mutta vyötiäisen näkemisestä olen kyllä hurjan kateellinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kun eksyit käymään täällä. Kävinkin kurkkaamassa blogissasi ja täytyy joku hetki oikein ajan kanssa tutustua tarkemmin, niin paljon näytti olevan kaikkea mielenkiintoista. :)

      Luonto on täällä sen verran erilaista, että törmää myös sellaisiin eläimiin, joita ei ole aiemmin nähnyt. Yksi aamu mm. pari korppikotkaa oli syömässä talon edessä auton alle jäänyttä kania. Piti käydä äkkiä hakemassa kamera sisältä! :D

      Poista