sunnuntai 26. lokakuuta 2014

State Fair of Texas

Heipä hei jälleen. Jos nukahtaa lauantai-iltana ennen kello yhdeksää, voi virkeän (ja aikaisen) sunnuntaiaamun käyttää vaikka kaivelemalla luonnoksista jotain kerrottavaa.

Ymmärtääkseni jokaisessa osavaltiossa järjestetään jonkinlainen State Fair - tapahtuma. Texasissa niitä järjestetään neljässä eri kaupungissa, joista yksi on Dallas. Tänä vuonna tapahtuma ajoittui 26.9.-19.10. väliselle ajalle. Käytiin yhtenä lauantaina muutaman muun kanssa tsekkaamassa State Fairin tarjonta. Alkujaan State Fair - tapahtumat pyörivät maatalouden sekä karjatalouden ympärillä, mutta vähitellen kaupallisuuden tultua voimakkaammin mukaan meininki on hieman muuttunut. Ehkä tapahtumaa voisi kuvata jonkinlaisina Teksas-messuina. Tai markkinoina. Epäselväksi ei kuitenkaan jäänyt, että nyt teemana on nimenomaan Teksas (isolla teellä!).

State Fair of Texasia varten tehdään kyllä aikamoisen rakennelmat.



Tapahtuma-alueelta löytää myyntikojujen lisäksi erilaisia esille asettelijoita mm. isommilta automerkeiltä (Toyota Tundra; born in Texas, built by Texans). Lisäksi alueelta löytyi huvipuisto sekä runsaasti erilaisia ruokakojuja. Ruokapuolesta mainittakoon, että jos pitää friteeratusta ruuasta, voi State Fair:ssa kokeilla mm. friteerattua Snickers-patukkaa sekä friteerattua olutta. Aika eksoottista. Ja jos joku miettii, niin ei maistettu. Jo pelkkä ajatuskin alkaa korventamaan ruokatorvea.

Greyhoundin standillä oli esillä vanhoja pitkänmatkan busseja eri vuosikymmeniltä.

Yhdessä hallissa oli esillä eri kädentaitajien parhaimpia paloja.
Ja samassa paikkaa oli se perinteinen leivonta-kilpailu. (En osallistunut, hehee.)
Näyttelyn erikoisin ehkä oli nämä voista tehdyt hevospatsaat.
Jäin miettimään, että montakohan pakettia tuohon kului.
Patsaita säilytettiin viileässä vitriinissä.

The Texas Longhorn.
Nimenomaan Texas Longhornille on tyypillistä nahkan vaihteleva väritys.

Big Tex, tapahtuman maskotti since 1952.
Tyyppi tosin ei taida olla ihan se alkuperäinen, mutta mm. asento on pysynyt alkuperäisenä.
Tänä vuonna Big Texin erikoisuutena oli se, että tyyppi liikutti silmiään ja suutaan.
Ja tämä ihan mainittiin (paikallisissa) NBC5:n uutisissa.
 
Kaiken kaikkiaan kierreltiin alueella noin nelisen tuntia, josta lounas vei osan ajasta. Aikaa varmasti olisi saanut kulumaan enemmänkin, mutta tuossa ajassa ehdittiin näkemään meitä kiinnostavat jutut. Iltaisin alueelle syttyi hieno valaistus ja varsinkin viikonloppuisin päälavalle kapusi ilmeisesti ihan maineikkaita artisteja esiintymään (itse en näitä artisteja siis tunnistanut). Itseäni hieman ahdisti tapahtuman kaupallisuus tai lähinnä kaikki se tyrkyllä ollut krääsä. Mutta tulipahan nähtyä, miten tällainen tapahtuma järjestetään in Texas style. 

2 kommenttia:

  1. Friteerattua olutta? Minä olisin maistanut, ihan pelkästään jo kuriositeetin takia! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, ilmeisesti lähes kaikkea mahdollista on tarjolla myös friteerattuna. Ja kuulemma on hyvää. :D Kerro, jos satut maistamaan!

      Poista