torstai 16. elokuuta 2012

Organiseerausta

Reilut 2½ kuukautta työhuoneessa on pyörinyt pahvilaatikoita ja vihdoin sain organisoitua kaikki harrastusvaatteet + -kamat sekä talvikamppeet ynnä muut kaappeihin. Säilytystilaa asunnon kokoon nähden on jokseenkin nihkeästi. Käytössä on vaatehuone, jossa siis kulkee reunoilla sellaiset hyllyt, joissa on yksi "taso" sekä mahdollisuus ripustaa henkareita (kuvailisin naulakon tyyppiseksi ratkaisuksi). Koska aiemmin on tottunut käyttämään jokseenkin enemmän hyllytilaa, oli hieman haasteellista löytää keinot organisoida vaatteet vaatehuoneeseen. Lisäksi kahdessa muussa makkarissa on kaapit, joissa on sama ratkaisu kuin vaatehuoneessa. Vaatetankoon ripustettavat hyllyt ovat olleet tämän organisoinnin pelastus. Mutta silti jotkut ratkaisut vielä vähän tökkii... Ai niin, siis onhan yhden oven takana säilytystila, missä on hyllyjä!

Autotalliinkaan ei ihan hirveästi jää ylimääräistä tilaa sen jälkeen, kun sinne on auton ajanut. Joitakin laatikoita sinne mahtuu pinottuna, mutta siinä se sitten onkin. Tosin mahdollisuuksia varastoida tavaraa kodin ulkopuolelle löytyy kyllä. Tässä ihan lähelläkin on varastotiloja, joita saa vuokrata. Mutta jotenkin ajatus lähteä rehaamaan tavaroita jonnekin muualle varastoitavaksi ei tunnu huokuttelevalta. Joten siinä tapauksessa pitää vain koittaa järjestellä tavarat näihin säilytystiloihin.

Vihdoin ja viimein saatiin myös tilattua työhuoneeseen huonekalut (muut huonekalut tulikin mukana Suomesta). Kierrettiin aika monta eri liikettä ja tutkailtiin eri vaihtoehtoja. Lopulta päädyttiin niihin, mitä ihan ensiksi oltiin katsottukin. Sopivan yksinkertaisia skandinaaviseen makuun. Samalla tilattiin olohuoneeseen uusi sohva! Uusi ihana sohva! Ensi viikon alkuun pitää vielä malttaa odottaa.

Se on semmonen juttu, että meillä ei koira tule sohvalle. Varsinkaan sitä KAPSUTTELEMAAN. Nyt jäi joku karvapallo kiinni (taas!) siitä, että on käynyt toisella sohvalla nimenomaan kapsuttelemassa. Ärh! Tapahtuneesta on nyt myös kuvatodiste:


Ja uudelle sohvalle ei ko. koiralla ole sitten mitään asiaa...


Etsin samalla jotain pientä hyllyä olouoneen yhteen kulmaukseen, mutta mitään sopivaa ei löytynyt. Joten, jouduin perumaan sanani, kun suunnistin taas siihen sini-keltaiseen huonekalukauppaan ja sieltä mukaan lähti valkoinen hylly. Jonka vielä kasasinkin itse. Mutta tämä oli nyt viimeinen kerta! Peukaloon tuli rakko niitä ruuveja ruuvaillessa. Auts! Kasaus"apuna" oli eräs jokseenkin seurankipeä...





Ilmeisesti kasausoperaatioon osallistuminen otti voimille, kun lopuksi oli käytävä pienille unille...



Sarja hutkitaan ensin ja sitten tutkitaan sai valitettavasti jatkoa. Kävin vielä oikein netistä tutustumassa ko. hyllyyn ja katsoin, että juu, seinään pitää sitten ruuvata kiinni ettei pääse kaatumaan. Ja kuinkas sitten kävikään... Eipä sitten tullut otettua huomioon sellaista seikkaa kuin lattialistat. Jepjep. Ne kun sattuu vielä olemaan hieman massiivisempaa mallia. Nyt pohdinnassa, että mitä tehdä. Kaatuuko hylly, jos sitä ei kiinnitä seinään. Vai pitääkö nostaa kokonaan kiinni seinälle.

Että näin 

No mutta hei, ostin ihania krysanteemeja maljakkoon. Kimppu maksoi n. 4$. Ei paha!




p.s. Aiemmin väitin yllä olevia kukkia neilikoiksi. Eikä kukaan huomauttanut asiasta! Itse havahduin vasta tänä aamuna ajatukseen, että hetkinen, eikös neilikka ole hieman erilainen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti