tiistai 14. elokuuta 2012

Sadetta, aurinkoa ja siivousta

Muutaman päivän oli sateista, huisia. Lämpötilakin toisinaan laski sinne 68F paikkeille (n. 20C). Maanantaiaamuna koiruus löi ovella tassut tanaan eikä meinannut lähteä aamupissalle! Yök, märkää! Sateiset päivät toivat esiin muutamia käytännön seikkoja. Kuten esimerkiksi eteiseen on EHDOTTOMASTI saatava pianhetinyt joku kuramatto tms. Muuten pikku kuratassulta jää aika kiva jäljet eteisestä oleviin rappusiin, jotka on tietty päällystetty vaalealla kokolattiamatolla. Okei okei, joku tietty viisastelee, että tämän(kin) asian olisi voinut miettiä jo asuntoa valitessa, mutta helppohan se on sieltä sivusta huudella. Ja toi rappus-asia nyt oli aika sivuseikka kokonaisuudessa. Mutta joo, se kuramatto tai joku pitää saada. Sen verran kykenin ajattelemaan asioita eteenpäin, että Suomesta pakkasin koiralle mukaan parit omat pyyhkeet, joihin on sitä sitten kiva kuivailla. Ja koirakin tykkää juu... Ja tietty muutama sateenvarjokin olisi aika jees, siis ihmisiä varten (vaikka ulkoihmisinä kaapista tietty löytyy kalvotakit ynnä muut, mutta näillä lämpötiloilla moinen vaatetus on aika tuskainen).  Koiruutta varten kävin viime viikolla hankkimassa uuden pedin, jossa on (toivonmukaan) kiva köllötellä. Tosin koiran lentokoppakin vielä pyörii olohuoneessa (yllättävää...), joten sieltäkin joskus kuuluu erään karvapallon kuorsausta.



Ihana uusi (sisustukseen sopiva) peti! 
Kuvassa oikealla joku tyyppi harmaissa huopatöppösissään. 
Ja huom! Pitkät housut jalassa.



Todistetusti täällä satoi. Ainakin melkein koko maanantaipäivän. 
Takapihan nurmikkokin alkaa olla taas vihreä palaneen sijaan.


Läheisen "äsmarketin" sijaan olen nyt ajellut kaupungin eteläpuolella olevaan pieneen ruokakauppaan. Lähemmän tutustumisen myötä olen tehnyt ko. kaupasta mm. seuraavia havaintoja:

  • myynnissä ei ole limsaa (limsan tyyppistä, hiilihapotonta, lemonadea tosin löytyy, muutama vaihtoehto) 
  • karkkia on myös aika turha haeskella
  • joitakin snacksejä löytyy (siis sellaisia sipsin tyyppisiä, mutta niitäkin muutamia vaihtoehtoja, EI hyllykaupalla)
  • viinivalikoima on yllättävän laaja ja kattava (noin pieneen kauppaan)
  • hyllyistä löytyy mm. eurooppalaiseen makuun olevaa jugurttia sekä LEIPÄÄ! (vähärasvaisuudella ei niinkään väliä, kunhan siinä on vain riittävästi kuitua...)


Kaikenkaikkiaan kaupan tarjonta on varsin hyvä ja monipuolinen, vaikka kyseessä onkin suhteellisen pieni ruokakauppa. Hyllystä saattaa löytaa vaikkapa Norjassa kasvatettua lohta (jonka tuominen tänne asti on mielestäni aika kaukana ekologisuudesta, mutta anyway) tai irlantilaista voita. Mutta mä tykkään!


Tiistaina saatiin jälleen nauttia auringosta. Aamupäivällä olikin lounaan jälkeen ihan kiva vähän istuskella terassilla ja täytellä ristikkoa (sekä nautiskella frappuccinoa). Myös koiruus osaa ottaa auringosta kaiken irti.

Aamulla auringosta nautitaan makuuhuoneen pehmeällä lattialla... 


Josta onkin hyvä siirtyä olohuoneen (pehmoiselle) matolle...


Ja tietty terassillekin pitää päästä aurinkoon läähättämään.



Maanantai-iltana kiinnitin huomiota siihen, että kylpyhuoneen viemäri (tai siis viemäri sijaitsee oikeastaan kylpyammeessa) vetää aika huonosti. Seuraavana päivänä ajattelin, että otan tulpan (joka on siis kiinteä, kierrä ja nosta-mallia) irti ja otan mahdolliset tukokset pois. No, se ei ollutkaan ihan noin helppo juttu. Nimittäin sen tulpan irroittaminen. Piti käydä netistä selvittämässä, että miten tulppa irroitetaan. Ja ensiksi piti siis selvittää millaista mallia tulppa on (löysin aikankin kolme eri vaihtoehtoa). Vihdoin löysin yhden keskusteluketjun, jossa joku ihmetteli aivan samaa asiaa. Keskustelusta selvisi, että tulpassa on pieni ruuvi (!), mikä pitää löysätä, että tulppa irtoaa. No ei muuta kuin sormin (yök) tunnustelemaan mahdollista ruuvia. Ja ta-daa, sellainen tulpasta löytyi. Ruuvari käteen ja tulppa irti.


(Joo tiedetään tiedetään, ällöttävää laittaa tänne moinen kuva, mutta pointtina onkin osoittaa, että tulppia on monenlaisia, on yksinkertaisia ja sitten vähän mutkikkaampia...)

Ja kuten arvelinkin, viemäriin oli kertynyt hiuksia ynnä muuta moskaa. Yök. Mutta kyllä nyt kiiltää! (muukin kuin kylpyammeen tulppa)


Saanko esitellä, siivouskamuni:




Lopputulos on niin kiiltävä, että melkein (mutta vain melkein) pystyin peilaamaan itseäni tulpasta. 
(Jotain kökköä tosin reunaan on näyttänyt jäävän, hitto.)



p.s. Viime päivinä olen halunnut vaihtaa blogini ilmettä ja kokeilussa on ollut parikin uutta mallia, kuten joku on saattanut huomatakin. Mun taidoilla blogin muokkaaminen tosin on aika tuskaista hommaa, vaatii aikaa ja hermoja. Ja jälkimmäistä koetellaan, paljon. Mä en ymmärrä miten ihmiset saa blogeistaan niin kivannäköisiä. Mistä sellaisia saa?!?

3 kommenttia:

  1. Anonyymi8/15/2012

    Voi ihan tulee Junnu mieleen noista koiruuskuvista, samanlailla se oli jokaisessa pienemmässäkin aurinkoläntissä makaamassa! :) Ja hei, tää on kivan näkönen!
    <3 e

    VastaaPoista
  2. Anonyymi8/15/2012

    Mä myös tykkään! Tää on sun näköinen :)
    t. R

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommenteista! Ja kiva kuulla, jos on mun näköinen. Siihen on pyritty. Täähän on väritykseltään vähän tällainen suklaanruskea. Hmm... suklaata.... :)

    VastaaPoista