keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Aika kuluu aika kuluu

Johonkin tää aika vaan menee. Jotenki se hetki, kun tänne tultiin tuntuu jo kaukaiselta, vaikka ei siitä oikeasti ole vielä kovin kauaa. Tai no, jokainenhan varmasti kokee ajan kulumisen omalla tavallaan. Tässä on tullut näpsittyä kuvia erinäisistä asoista, joita on eteen osunut. Kuvia selatatessa päädyin tällä kertaa tarinoimaan muutamista jutuista, mitä niistä tuli mieleen. Ja aloitetaan vaikka siitä, kun tultiin tyhjään asuntoon...


Siitä alkaa olemaan aikalailla 8 kuukautta, kun tultiin matkalaukkujemme kanssa tänne. Muuttokuormahan tuli noin kolme viikkoa myöhemmin. Vieläkin muistaa sen fiiliksen, kun M soitti töistä, että "kontti tuleekin jo tänään, parin tunnin päästä!". Oikeastaan varsinainen kotiutuminen pääsi alkamaan kunnolla sitten, kun koti oli saapunut samaan paikkaan. Oli kiva saada omat tutut tavarat ja huonekalut ympärille. Kodilla nimittäin on ollut ehkä suurempi merkitys kuin aiemmin, sillä se on tuonut tiettyä pysyvyyttä tähän hommaan. Koska ajattelen kodin olevan osa mun omaa yksityisyyttä, en siksi hirveästi halua julkaista kuvia siitä (siis sellaisia kokonaisia kuvia). Nämä pari kuvaa ennen muuttokuorman saapumista ajattelin kuitenkin julkaista.


Ensimmäinen viikko ennen kuin tilattu sänky tuli, meni tällä ilmapatjalla.
Sängyn saapumisen jälkeen makuuhuone toki pysyi vielä hetken suht askeettisena...

 
Osa olohuonetta + keittiötä. Tässä vaiheessa korkeat tuolit oli jo hankittuna ja tv:kin taisi jo olla.
 
 
Olisihan meillä ollut mahdollisuus myös tilapäismajoitukseen kalustetussa asunnossa, mutta haluttiin suoraan asettua omaan kotiin. Toisaalta pystyi samantien alkaa hommaamaan puuttuvia juttuja, joita tiesi ettei kontissa tule (esim. kaikki valaisimet, kodinkoneet). Olihan se aikamoista, mutta onneksi asia, ainakin välillä, nauratti jo silloin ja varsinkin nyt. Kun tv oli hankittuna, M katseli sitä joko korkealta tuolilta tai sitten raahasi terassilta mun aurinkotuolin olkkariin. Itse taisin saada jotain traumoja ilmapatjasta, sillä sen jälkeen, kun ihan oikea sänky oli tullut, näin jo untakin siitä, että ilmapatja tyhjenee...
 
 
Yksi uusi asia, mikä oli heti navigaattorin jälkeen hommattava, oli IPass. Eli sellainen tietullilaite, minkä avulla voi maksaa tietullit ilman käteistä. Illinoissin osavaltiossa pitää siis maksaa moottoriteillä tietullia. Auton tuulilasiin kiinnitettävään laitteeseen ladataan netissä rahaa ja siitä tietullikamerat sitten tunnistaa laitteelle rekisteröidyn auton (tai autot) ja veloittaa tietullin.
 


Aiemmin oltiin jo hankittu muutama adapteri pistorasioihin, sillä täällähän ne on erilaiset kuin Suomessa tai Euroopassa yleensä. Muutamat vempeleet kuten puhelimien laturit, kannettavien virtajohdot ja mun suoristusrauta oli sellaisia, että ne kävi suoraan tähän verkkovirtaan. Joka on siis eri kuin Suomessa. Muutenhan jouduttiin (vai saatiin?) hommata uusia tähän verkkovirtaan sopivia vempeleitä. Nyt tosin alkaa olla jo niin päin, että Suomeen mennessä pitää ottaa sinne sopivat adapterit mukaan.



Yksi asia puuttuu keittiöstä, minkä kanssa meni hetki ennen kuin oppi olemaan ilman sitä. Nimittäin astiankuivauskaappi. Voi että oli hankalaa miettiä, että mihin ne kaikki astiakaapissa olleet asiat sijoittaa. Tässä(kin) tapauksessa painelin Ikeaan ostamaan altaan viereen sellaisen kuivaustelineen astioille. Toisaalta on vähän ärsyttävää, kun se kuivausteline pöjöttää siinä altaan vieressä toisinaan täynnä astioita eikä niitä saa ovien taakse nätisti piiloon. Mutta minkäs teet. Näillä mennään.
 
 
Tämä kaappi siis sijaitsee altaan yllä, siinä missä on totuttu, että on se astiankuivauskaappi. Noihin väliköihin vissiin voisi laittaa ruokalautasia, mutta mä olen arkistoinut siihen kaikkien HYVIEN viinien korkit (että sitten muistaa, mikä oli hyvää viiniä).
(Okei, nyt samassa lauseessa viini ja muistaminen ei kuulosta hyvälle...)
Ja sitten siinä koristaa kaksi lahjaksi saatua tarjotinta. Niistä mä tykkään.

Keittiön toinen ihmeellisyys on liesituuletin-mikro-yhdistelmä. Eli lieden päällä on mikro, joka toimii myös liesituulettimena. Hieman erikoinen viritelmä, mutta täällä hyvin yleinen. Ja joka vempeleessähän on kello, joten keittiöstä löytyy kello tästä mikro-liesituulettimesta, liedestä, kahvinkeittimestä sekä lisäksi laitettiin vielä seinälle kello. Onkohan niitä nyt ihan tarpeeksi?

 
Tästä sitä sitten valitaan, että mitä toimintoa laitteesta haluaa.

Semmoisia juttuja tällä kertaa. M latasi iPadiin kaapeliyhtiön sovelluksen, josta voi katsella tv-sarjoja ja löysin sieltä Nurse Jackin tuotantokaudet. Wuhuu! M lähti suoraan töistä bisnesdinnerille Chicagoon, joten mä taidankin aloittaa vanhojen tuotatokausien läpikahlaamisen.




2 kommenttia:

  1. Mekin nukuttiin ilmapatjalla, tosin vähän pidempään, yli kuukausi, kun meillä kesti hetki löytää itseämme miellyttävät makuuhuoneen huonekalut. Kuukauden jälkeen ilmapatja alkoi vuotaa, joten marssin pokkana Walmartiin vaihtamaan sitä. "I've only used it a couple of times, and it's already broke! I only bought it a month ago!" ;)

    Hauska idea tuo hyvien viinien korkkien säästäminen!

    VastaaPoista
  2. Hehee! Aika hyvä. :) Meillä kävi ilmapatjan kanssa niin, että kaupassa katsottiin sen maksavan jotain 50$ (ja siinä oli ihan selkeästi iso hintakyltti vieressä), mutta kassalla hinnaksi tulikin 150$! Oltiin että hetkinen, ei me kyllä ihan näin kallista ilmapatjaa haluta. Oltiin jättämässä sitä ostoksista pois, mutta myyjä lähti selvittelemään asiaa (ja siinä kesti ja kesti...). Lopputulos oli se, että saatiin se patja sillä 50$:lla.

    VastaaPoista