maanantai 21. tammikuuta 2013

Kylmää kylmää

Hitsiläinen, oikeasti. Tänä aamuna auton mittari näytti vähän päälle -12C, kun suunnattiin koiran kanssa aamulenkille. Ja tuulen tuoman lisän kanssa lämpötila tuntui -24C asteelta. Tuuli on jäätävää! Hrrr. Yksi juoksija tuli polulla vastaan, mutta muuten saatiin ihan rauhassa ulkoilla. Metsässä onneksi puut sen verran suojasivat, että siellä oli ihan siedettävää olla. Preerialla olikin sitten toinen juttu. Naamahan siinä tuulessa jäätyy. Sinänsä oli kiva saada kunnon talvifiiliksiä, vaikka lumen puuttuminen tekeekin talvesta vähän kummallisen.

Lauantai-iltana tuuli yltyi taas niin kovaksi, että alueelle annettiin varoitus kovasta tuulesta. Pysyteltiin ihan kotosalla lämpimässä. Sunnuntai aamuna M huomasi, että talon vieressä olleesta (kuivasta) puusta oli oksa katkennut. Onneksi tuuli oli ilmeisesti ollut sen verran talosta pois päin, että oksa oli mätkähtänyt takapihalle eikä meidän makuuhuoneen katolle.


Viikonlopun iltoina oli kiva istuskella sohvalla takan ollessa päällä (hassusti sanottu, mutta päällehän se takka laitetaan). Joku muukin nautti takan lämmöstä...

 
Kaikki tärkeät lähettyvillä; peti sekä luut



Jos ei muusta huomaa ilmojen kylmenneen, niin ainakin kaasulaskusta. Sähkölasku taasen on pienentynyt talven myötä. Tietty se nyt on ihan loogistakin, kun ilmastointi toimii sähköllä ja lämmitys kaasulla. Aikaisempina kylminä päivinä aurinko on päässyt sen verran lämmittämään, että päivisin lämpötila on noussut aamun lukemista, mutta nyt tuuli viilentää ilmaa koko alkuviikon. Eli kylmää tulee olemaan. Tai näin se säätyyppi aamulla telkassa sanoi.


Luin jostain, että hyvä korvike kaakaolle on sulattaa pari palaa tummaa suklaata kuumaan maitoon. Mä päätin kokeilla sitä tänään, sillä olin ihan syvä jäässä, kun tulin kaupasta kotiin. Tosin kaapista löytyi vain tummaa suklaata mantelimurusten kanssa, joten siihen oli tyytyminen. Ja siitä tuli yllättävänä hyvää. Vaikka mun kaakaossa olikin sattumia, mutta silti se oli ihan ok.




Ja tästä taas kohti alkanutta viikkoa!

p.s. Ja arvatkaapas onko se englannin aine tehtynä? Juu ei... Pakko siis alkaa tekemään sitä.

3 kommenttia:

  1. Anonyymi1/22/2013

    Ihanteellinen paikka aineen tekemiselle, takka, koiruli ja lämmin kaakao! Tsemppiä!M&R

    VastaaPoista
  2. Anonyymi2/04/2013

    Ja mikäs kiva kaulaliina siinä kuvassa näkyy! Enemmän kuvia, kiitos :)
    t. Sisar hento valkoinen (kirjaimellisesti, heh heh)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaulaliina on kuule ihan paniikkiostos H&M:ltä ennen joulua. Piti joku hommata, kun oltiin tulossa Suomeen. Ostin pipon samaan sarjaan, mutta sehän seikkaili siellä matkalaukussa, joten jäi vähemmälle pidolle... Kaulaliinan tuunasin ompelemalla siihen yhden napin, että saan sen tiukemmin kaulan ympärille. On muuten liian löysä ja tuuli pääsee kaulaan, hrr!

      Poista