tiistai 8. tammikuuta 2013

Joululomamuistelot

Nyt kun sain tilitettyä matkalaukku-operaatiosta, voin kertoa että oli niitä mukaviakin juttuja. Ihan alkuun täytyy sanoa, että vaikka ottikin aivoon vaihtovaatteiden (ja talvikenkien!) puuttuminen, niin silti eniten sapetti se, että laukussa oli pari joululahjaa. Harmitti niin vietävästi. Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin. Laukku ehti jouluaatoksi, lahjat löysi saajansa ja mä sain lisää vaihtovaatetta.

Ennen joulua M teki Suomessa vielä vähän töitä ja mä vähän reissasin ympäriinsä. Logistiikkasuunnitelma oli siis hiottu tarkkaan. Laskeskelin, että reilun kahden viikon aikana taisin yöpyä kuudessa eri paikassa. Meillä ei ollut varsinaisesti mitään "tukikohtaa", vaan kaikki kamat kulki aina matkalaukuissa mukana, joten oli aikamoista purkamista ja pakkaamista. Se teki reissaamisesta aika väsyttävää, mutta haluttiin tehdä kaikki tärkeät asiat loman aikana. Mutta ehkä kenties seuraavalle kerralle kehitellään joku uusi konsepti kokeiltavaksi.

Joulua ollaan vietetty kahdessa paikkaa, molempien vanhempien luona siis. Joten myös tänä vuonna syötiin jouluruuat kahdessa eri paikassa. Tosin ei onneksi ihan saman päivän aikana. Mutta mukavaa oli viettää joulua molemmissa paikoissa. Lisäksi Joulupukki toi meille käytännöllisiä ja helposti matkalaukuun sopivia lahjoja. Kiitos niistä!


Ei ollut ruuhkaa ei.
 
 
Joulun valoja
 

Jokseenkin hullaannuin kaikesta siitä lumesta ja talvimaisemasta


 
 
Äiskä oli tehnyt jäälyhtyjä
  
Joululomalla perheiden lisäksi ehdittiin nähdä ystäviä. Itselläni on ilo ja kunnia kuulua porukkaan, joka pyrkii kokoontumaan ainakin 1-2 kertaa vuodessa. Kaikki asuu vähän siellä sun täällä, joten organisointia ja kalentereiden järjestelyä vaaditaan. Tapaamiset kuitenkin on kaiken sen sumplimisen arvoisia. Poppoollamme on jopa muutamia perinteitä, joita on sitkeästi pidetty yllä. Tällä kertaa kokoonnuttiin Tampereella ja poikkeuksellisesti kyseessä oli avec-tilaisuus. Eli historiallisesti myös avo-/ aviomiehet sekä poikaystävät oli kutsuttu mukaan (yleensä ne saa jäädä kotiin, hehee). Hauskaa oli, kuten aina. Ja seuraavaa kertaa odotellessa.
 
 
Kuka arvaa, minkä hotellin ikkunasta?
 
 
Lisäksi oli ihanaa päästä taas pitkästä aikaa saunaan! Ja ruisleipääkin tuli syötyä jopa hieman liikaa. Tai ihan yleensäkin tuli syötyä liikaa... Hiihtämäänkin pääsin, vaikka vähiinhän se jäi, kun hiihtokamppeet seikkaili siellä matkalaukussa. Mutta pääsi kuitenkin kokeilemaan, että miten se suksi luistaa. Lainakamppeilla tosin, kun optimisteina pistettiin omat sukset kontissa tulemaan tänne. No, lumitilanne täällä on aika heikko, mutta jospa sitä saisi aikaan jonkun hiihtoretken tuonne naapuriosavaltion lumille.

Tiivistetysti joululoma meni oikein hyvin ja oli todella mukavaa käydä Suomessa. Jälleen kerran, suuren suuri kiitos kaikille majoituksesta sekä pöydän antimista!

 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti