sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Martha Washington ja vähän muutakin asiaa

Tämän viikon olenkin hengaillut ihan itsekseni, kun viime maanantaina M lähti viemään Jälkeläistä takaisin Suomeen. Tai siis onhan Koiruus ollut mun seurana. Se haettiin samalla kotiin, kun tultiin sunnuntaina lentokentältä. Alkuviikosta ja loppuviikosta oli aika mukavan lämmintä (siihen väliin mahtui pari ei-niin-lämmintä päivää). Auton mittarin lukema tiistailta. (Ja näköjään mittaristo kaipaa pientä pyyhintää...) Tietty sitä piti sitten nautiskella auringosta terassilla. Ja alkoi vanhat tuolien pehmusteet niin tökkimään (hätäostos viime kesältä), että painelin ostamaan uudet.

 
Loppuviikosta sain idiksen lähteä hankkimaan vähän kesäkukkasia. Kukat löytyi helposti, mutta haastavinta oli löytää sinkkiastoita. Halusin nimittäin juuri sellaiset kukille. Aiemmin viime syksynä löysin yhdestä kaupasta siivoustarvikeosastolta sinkkiämpärin, jonka heti poimin mukaani. Nytkin etsiskelyjen jälkeen löysin pienen, korkeamman sinkkiastian, mihin sain istutettua yhden kukan. Koska terdelle paistaa aurinko ihan kivasti, niin piti hommata hyvin aurinkoa sietäviä kukkasia. Päädyin pelargonioihin (joista sisareni tietää lähes kaiken).
 
Tavan pelargonioita....
ja Martha Washington.
(Tästä sisareni tiesi kertoa Suomessa käytettävän nimitystä enkelipelargonia.)
(Jos siis puhuimme samasta kukasta....)
Tämän kukkasen istutin siihen hieman korkeampaan sinkkiastiaan ja
 katsotaan, miten se kestää ensimmäisen vähän kovemman tuulen.
(Miten en ajatellut tätä tuuli-asiaa ollenkaan?!?)
 
 
Lauantaina olikin heti aamusta tiedossa sosiaalista suomalaistoimintaa, kun kävin muutamien toisten suomalaisten (eli M:n kollegoita puolisoineen/ perheineen) kanssa aamupalalla. Olin sen verran aikaisin liikkeellä, että iltapäivällä oli pieni päivälepo paikallaan. Seurana levolla oli:

Tässä kuussa englannin opetusta on hieman intesiivisemmin, kun opetusta on yhden kerran sijaan kaksi kertaa viikossa (joten kotitehtäviäkin tulee useammin, ääh). Jos joku siellä kummastelee miksi englannin opetusta, niin selvennettäköön, että halusin syventää omaa englanninkielen taitoani (kun kerran mahdollisuutta siihen tarjottiin). Nyt yhtenä osa-alueena on kirjoitustaitojen hiominen. Sekä ´fraasiverbit´! Nää on hauskoja! Kirja sisältää 400(!) yleisintä ´fraasiverbiä´ ja niiden läpikäyminen osaltaan tuo hyvää lisää omaan kielenkäyttöön. Toki oletuksena ei ole, että kirjan läpikäytyäni muistaisin kaikki mahdolliset verbien käyttötavat...


Yksi juttu, mitä myös käydään läpi on erilaiset tehtävät, joiden avulla treenataan TOELF-testiä (Test Of English as a Foreigner Language) varten. Kyseessähän siis on TOEFL-testi... Koskaan kun ei tiedä jos vaikka tarvitseekin suorittaa kyseinen testi. (Siis lähinnä paikallista työelämää ajatellen.)
 
 

Tänään ajelenkin jälleen Chicagon lentokentälle, kun M tulee kotiin. Voidakseen lähteä huomenna taas reissuun. Siis asuuko täällä joku muukin Koiruuden ja mun lisäksi? Hahaa... No onneksi tämä on väliaikaista.
Ja nyt Koiruuden seuraksi tertsille aurinkoon! Sillä muuten on vatsan alunen jo ihan ruskettunut. Pitääkö siihen laittaa aurinkorasvaa?


3 kommenttia:

  1. Anonyymi5/08/2013

    Olen suorastaan otettu pelargonia-maininnasta :D Tosin, äippä taitaa tietää vielä enemmän? Tai ainakin se tietää miten ne saadaan selviämään talven yli sisätiloissa...Thank god!
    t. Mårbacka-fan

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mårbacka-fänin kukkaisneuvonta oli sillä hetkellä päällimmäisenä mielessä, mutta totta, täytyy äipänkin tietää aika paljon. Ainakin sen perusteella kuinka paljon kukkia se kasvattelee. Mun Ikeasta parilla dollarilla ostettu idioottivarma-viherkasvi näyttää vetelevän viimeisiään, joten ilmeisesti se taito ei ole peritynyt mulle...

      Poista
    2. Anonyymi6/04/2013

      Pieni korjaus tähän aiheeseen...
      Kävin äipältä kyselemässä Mårbackkaani ja kuinka se on selvinnyt talven yli. Juupa juu, se ollut muistanut koko kukkaa!! Siellä mårbacka kituutti pimeässä kellarissa lahonneena :D Ja eikun Plantagenista hakemaan uusi! Että se siitä expertiydestä ;)

      Poista