torstai 2. toukokuuta 2013

New York, New York

Viime viikonloppu meni siis New Yorkissa. Kaupungissa samaan aikaan oli M:n opiskelukaveri perheineen, joten kierreltiin kaupunkia isommalla porukalla. Ja Jälkeläisellekin oli seuraa M:n opiskelukaverin lapsista.

New York kaupunkina oli mielenkiintoista nähdä, sillä onhan se hieman erilaista kuin täällä Chicagon suburbissa (tai maalla, kuten M asian ilmaisi, hehheh). Odotin jotenkin suurempaa wau!-efektiä, mutta jotenkin vaisuksi jäi. Asiaa kun ääneen ajattelin, niin M kommentoi, että ehkä se johtui siitä, että suurin Amerikan ihmeiden ihmettely (mikä sanayhdistelmä) on jo koettu ja jäljellä oli nyt "vain" itse kaupungin ihmettely. Pitkän viikonlopun aikana ei kaupungista ehtinyt näkemään kuin osan, joten nähtävää vielä jäi. Tosin tarkoitus ei ollutkaan hiki päässä kiertää läpi kaikki mahdolliset nähtävyydet. Ja tietty kun matkassa oli myös lapsia, asetti se omat ehtonsa päivien ohjelmaan. Vaikka täytyy sanoa, että todella hyvin jaksoivat kulkea kaupungilla. Liikkumiseen subway (metro) oli kyllä ehdottomasti kätevin. Varsinkin lapsille jo ihan metromatkailu oli elämys. Ja pikkuruisia rusinapaketteja kulki laukussa mukana siltä varalta, että alkaa kiukuttamaan/ väsyttämään/ ihan mitä vaan. Itseasiassa Jälkeläinen itse nimesi rusinat kiukkurusinoiksi. Niillä olo helpottaa!

Perjantaina käveltiin Central Parkissa sekä tsekattiin Times Square ja Ground Zero.


 



 Times Square

9/11 muistomerkki Ground Zero.
Ground Zerolle hommattiin pääsyliput etukäteen netistä, joten vältettiin jonottaminen.

 
Uutta tornia nousemassa muistomerkin viereen.
 
Lauantaipäivä vietettiin Bronx:n eläintarhassa.
M:n opiskelukaverin vaimo muisteli, että vuosia sitten tiikeri olisi hyökännyt jonkun turistin kimppuun. Kyltissä varoitetaan tiikeristä, mutta miksi venäjäksi...?
 

Ja sunnuntaina vielä pieni veneretki kaupungin edustalla.
 
 
p.s. Jos joku on ihmetellyt, missä Koiruus oli reissun ajan, niin kerrottakoon, että Koiruus oli reissun ajan koira-ystävänsä luona yökylässä (eli M:n suomalaisen kollegan perheen luona), joten sillekin oli sosiaalista aktiviteettia. Kotiin tulikin aika väsyneen oloinen koira, joka kuorsasi reissun jälkeisenä yönä. Krooh-pyyh. Mutta Koiruus saa siellä kyllä ihan ykköshoitoa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti