perjantai 24. toukokuuta 2013

Surrurrur

Juttahan meni niin, että tänne kun muutettiin, niin kaikki jo olemassa olevat kodinkoneet piti jättää Suomeen varastoon eri verkkovirran vuoksi. (Minähän en vaivalla hankkituista rosterisista kodinkoneista luopunut!)(Paitsi joukosta erottuva kahvinkeitin voisi epähuomiossa "hukkua" jonnekin varastolaatikoihin, hups vaan...) Piti siis hommata ainakin uusi kahvinkeitin ja vedenkeitin. Pyykinpesukone sekä kuivausrumpu olivatkin asunnossa valmiina, mikä sinänsä oli kiva juttu. Siivousta helpottamaan hankittiinkin se ihana violetti imuri. Pitkään, siis todella pitkään mietin leivänpaahtimen hankkimista. Olen sen nyt kuitenkin todennut turhaksi, sillä ei enää oikeastaan syödä leipää, eikä sitä enää sillälailla kaipaakaan. Mitä nyt joskus haaveilen paahtoleivästä voilla ja mansikkahillolla tai rouskuttelen Ikean näkkileipää... Mutta kun ei enää edes Suomesta asti raahattu ruisleipä tee kauppansa, niin mitä me leivänpaahtimellakaan tehtäisiin.

Tällä viikolla haaveilin mangosmoothiesta, mutta en jaksanut sellaista lähteä mistään hakemaan. Sen sijaan päädyin ajamaan läheiseen supermarkettiin ja sieltä mukaan lähti blenderi! Tätäkin mietin todella pitkään, mutta inspiksen iskiessä, päätin sen kuitenkin hommata. (Ja kuten arvata saattaa, päävastuun ko. hankinnoista M on mielellään jättänyt mulle.) Se miksi olen näitä hankintoja miettinyt pitkään on se, että se on tuntunut jotenkin niin turhalta. Hullua hankkia kodinkoneita, kun niitä ei kuitenkaan kannata mukanaan viedä. Ja kuitenkin kun oleskelua täällä voisi kutsua vaikka sanalla toistaiseksi. Mutta hitsiläinen, mä haluan itsetehtyä smoothieta!

 Siihen se vaan tuli, puukapustojen viereen.
Tuli aika tuhtia tavaraa, kun pillikin pysyi pystyssä.
 
Verkkovirrasta puheen ollen, ensimmäisten hankintojen joukossa
työhuoneen pöydän alle ilmestyi tällainen:
Kyseessä on muuntaja, joka muuntaa verkkovirran jompaan kumpaan suuntaan sopivaksi. Tällä hetkellä se on toimittanut sopivaa verkkovirtaa Suomesta muuttokuorman mukana tulleeseen pöytäkoneeseen (jonka käyttöaste on ollut olematon). Itse laite on ruma kuin mikä, joten sitä en halua esimerkiksi keittiön tasolle muuntamaan verkkovirtaa vempeleisiin sopivaksi. Todennäköisesti täältä kuitenkin jotain vempeleitä sitten aikanaan lähtee Suomeen mukaan, joten luulenpa, että laitteelle on tulevaisuudessakin käyttöä. Vaikka se onkin ruma.

Lisäys 5/26/13:
Siis kodinkoneista unohdin ihan kokonaan erittäin hyvin palvelleen Black & Deckerin silitysraudan! (Tai siis jos ko. vempele lasketaan kodinkoneisiin...?) Kyllä kuulkaa tulee sileää. Kuluneen vuoden aikana musta on kehittynyt varmasti yksi maailman nopeimmista kauluspaidan silittäjistä. Olen kehittänyt oman taktiikan koko hommaan. Sen lisäksi osaan viikata paidat laukkuun niin, ettei niitä välttämättä tarvitse M:n työreissuillaan silittää uudelleen. Mä olen niin kätevä emäntä, hahaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti