tiistai 14. toukokuuta 2013

Punkki sentään!

Jonkin aikaa sitten hommasin ihan tuosta läheisestä marketista Koiruudelle punkkipannan. Koiruudella on aiemmin sellaista hyvin tuloksin käytetty (ei punkkeja turkissa eikä ole tuonut niitä mukanaan sisälle). Ajattelin kuitenkin vähän netistä vilkaista, että mitä muut käyttäjät ovat pannasta sanoneet, kun kyseessä oli kuitenkin itselle uusi brändi. Netissä ei juuri mitään positiivista pannasta sanottu (mm. koirilla alkanut karva lähtemään pannan kohdalta, takapää yhtäkkiä tullut heikoksi ynnä muuta sellaista mielenkiintoista), joten alkoi hieman arveluttamaan koko panta.

Koiruudelle oli Suomen eläinlääkäri lähettänyt muistutuksen rokotteiden uusimisesta, joten eläinlääkäriin oli kuitenkin mentävä. Päätin samalla hommata eläinlääkäriltä jotain tököttiä punkkeja vastaan. Tökötin laittaminen olikin erittäin ajankohtaista, sillä samaisena päivänä, kun olin viemässä koiraa eläinlääkäriin, löysin koirasta punkin. Yih.

Välihuomautuksena kerrottakoon, että ihan tuossa kävelymatkan päässä toimii eläinlääkäriasema, jonne ei tarvitse erillistä ajanvarausta. Sen kuin vain painelee sisälle. (Ja samaiseen paikkaan on mahdollista viedä koira myös hoitoon.) Todella kätevää, kun voit aika ekstempore lähteä käyttämään Koiruutta eläinlääkärillä. Ja hinnatkin ihan ok tasoa.

Mutta takaisin punkkeihin. Koiruus sai rokotteet kuntoon ja samalla turkkiin laitettavan litkun (pantoja eivät edes myyneet/ suositelleet), joka estää täit, punkit ynnä muut pikkukaverit. Erona Suomeen täällä on kuurin pituus, joka periaatteessa alkoi jo maaliskuussa (okei, ei tällä koiralla) ja kestää tuonne marraskuulle saakka. Riippuen siitä, miten kylmät kelit alkavat. Otin koiralle 6kk:n kuurin, johon sain 2kk:tta kaupanpäälle, ja hintaa koko hommalle tuli 82$. Kääks. Mutta kyseessä ilmeisesti on markkinoiden paras tökötti ja pakkohan se oli jotain koiralle ottaa. No, pari päivää kuurin aloittamisen jälkeen löysin kaksi kuollutta punkkia lattialta että ilmeisesti toimii. Tosin eilen löysin Koiruudelta taas(!) punkin ja painelin taas(!) eläinlääkäriin, sillä tuohon hintaan to-del-la-kin haluan toimivan aineen. Sillä mun mielestä, kun sitä punkkia tökin (avaimella, en käsin, yih) näytti se olevan kiinnittynyt. No, hoitaja kävi ottamassa punkin pois ja hänen mukaan punkki oli mönkimässä, eikä ollut siis kiinnittynyt ihoon. Okei.

Jälkiviisastelua sen verran, että nyt hetkeen en taida forest preserveissä koiran kanssa käydä, sillä eilisen käynnin jälkeen poimin illalla vielä 3 punkkia koirasta (suojakäsineet käsissä) sekä kaksi punkkia lattialta. Lisäksi aamulla poimin koiran pedin vierestä 3 punkkia. Voi ällötys!! Fiksuna vielä illalla ennen nukkumaan menoa etsiskelin netistä tietoa punkeista (siis erinäisten keskustelupalstojen "faktoihin" kannattaa luottaa juu) ja sain selville, että ne paskiaiset saattaa koirasta tiputtuaan vielä elellä hetken aikaa. Siis yih! Tänään tässä kämpässä on muuten lattiat syynätty aika tarkkaan. (Ja vainoharhaisena kuvittelen punkin hyökkäävän lattialta jalkaan kiinni.) Tänään kävin hankkimassa koiralle uuden kamman, jolla Koiruus käydä läpi ennen kuin tulee sisälle. Ja ulkoilut tapahtuu ihan näillä huudeilla.

No comments
 

4 kommenttia:

  1. Yääh! Sen verran olen punkkeja poistellut niin ihmis- kuin eläinperheeltä, että ihmettelen kovasti jos se eilinen punkki ei tosiaan ollut kiinnittynyt.

    Minä sentään sain tuliaisiksi vain sen punaisen nenän ja posket. Ja kaulurin. Enpä taas loppukesänä unohda aurinkorasvaa. Kiitos vielä seurasta, oli mukavaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, samaa itsekin ihmettelin ja ajattelin punkkikarkotteesta huolimatta käydä hommaamassa jonkun vempeleen, millä kiinnittyneet punkit saa poistettua. Tosin käynti läheisessä eläinkaupassa ei tuottanut tulosta, joten etsintä jatkukoon.

      Ja kiitos itsellesi, oli kiva nähdä!

      Poista
  2. Anonyymi5/17/2013

    Pitäisikö täältä toimittaa punkkipihdit ja -panta joka toimii? Ällöttäviä ovat!T.M&R

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Periaatteessa aine toimii koiralla, sillä punkit ei ole tarttunut koiraan. Sitä en tiedä voiko punkkipantakaan sitä estää, että metsästä punkkeja lähtee mukaan. Nyt kun ei olla metsässä käyty, ei ole punkkejakaan ollut turkissa. Tai sisällä. Onneksi!

      Poista