maanantai 18. kesäkuuta 2012

Autoilua ja pyykin pesua

Viime perjantaina suunnattiin taas sosiaaliturvatoimistoon, kun kaasusopimusta varten tarvittiinkin vielä todistus siitä, että meille on myönnetty sosiaaliturvanumerot. Samalla jonottelulla otettiin varulta samanlainen todistus sähkösopimustakin varten, jos sopimuksen tekeminen ei jostain syystä onnistunutkaan. Paikallinen ajokortti onkin sitten seuraava projekti. Netistä onneksi löytyi noin 100 sivuinen opus, josta voi lukea paikallisista liikennesäännöistä. Lisäksi ajokorttia varten vaaditaan jälleen erilaisia dokumetteja, jotka meillä nyt pitäisi olla jo kasassa. Liikenne täällä on paljon sujuvampaa ja joustavampaa kuin Suomessa. Johtunee ehkä autojen suuresta määrästä ja liikennekulttuurista. Jalankulkijoita kunnoitetaan ja niitä todellakin väistetään. Olen käynyt muutaman kerran lenkkeilemässä tässä asuinalueella ja toisinaan on miellyttävämpää jolkotella ajotiellä kuin näillä jalkakäytävillä (jotka ovat aika kapeita ja joita kulkiessa tulee toisinaan kiusallinen tunne, että menee toisten pihojen läpi). Autot ohittavat reilusti kaukaa ja varovasti, joten rauhassa saa mennä. Lisäksi täällä on PALJON stop-risteyksiä, joissa kaikissa on todella hyvä pysähtyä, jos ei halua sakkoa. Monessa risteyksessä on stoppeja esim. all 4 way tai all 3 way, jolloin kaikki risteykseen tulevat pysähtyvät. Ja siitä sitten mennään liikennesääntöjen mukaisesti jokainen vuorollaan. Ja toimii!


Tänään jouduin laittamaan itseni epämukavuusalueelle, kun M lähti työmatkalle ja vein sen Chicagon O'Haren lentokentälle. Hieman oli stressaantunut olotila, koska en yhtään pidä sellaisesta missä pitää olla tikkana monessa eri asiassa; seurata liikennettä, (varoa muita autoja), navia ja opasteita. Ja sitten kun näissä autoissa sivupeilit näyttävät, että takana olevat autot ovat lähempänä kuin mitä ne todellisuudessa ovat. Hieman vielä arviointi sen suhteen on hapuilevaa. No, täysissä ruumiin ja sielun voimissa sieltä kuitenkin kotiin selvisin ja kertaakaan en ajanut harhaan. Jihaa.Ystäväni E:n kanssa ollaan joskus autoiltu ympäri Suomea ja siinä oppi aika hyvin lukemaan tieopasteita, joten helppoa kuin heinän teko. Hahaa.


Ihan yhtä helppoa ei sittenkään ollut oppia käyttämään pyykinpesukonetta. Alusta saakka olen hieman epäillyt, että laitanko sittenkään sitä pesuainetta koneeseen oikein. Tässä yksi päivä tuskailin asian kanssa ja luin ihan ajan kanssa, että mitä siellä pesuainepurkin takana oikein lukee. Ja siellähän oli varsin selkeät (kolmet eri!) ohjeet, että millaiseen koneeseen mitenkin sitä ainetta laitetaan. Epäilykseni osui oikeaan, väärinhän se on mennyt. Mutta nyt tiedän miten systeemi toimii ja puhdasta tulee. Ja jos jotain kiinnostaa, miten homma toimii niin tässä lyhyesti: Ensin valitaan koneen täyttö (pienestä määrästä pyykkiä isoon) ja pesuohjelma. Sitten ei muutakuin kone päälle (eli kone alkaa ottamaan vettä), luukku auki (kone siis päältä täytettävää mallia) ja pesuaineet veden sekaan ja sitten pyykit ja kansi kiinni. Ja sitten ei kurkita ennen kuin kone on pessyt.


Kaverukset Washer & Dryer




p.s. Olen ollut aika laiska lisäilemään kuvia blogiini. Tietty ensin pitäisi vähän ahkerammin ottaa niitä kuvia... Mutta asia korjaantunee lähiaikoina. Seuraavat höpinät on jo mielessä ja siihen on jopa olemassa kuvia!


2 kommenttia:

  1. Anonyymi6/19/2012

    Aijai, mitähän siitä tuliskaan kun siellä tehtäis road trip... Olisko pitäny tajuta aikasemmin? :D <3 e

    VastaaPoista
  2. Anonyymi6/30/2012

    Ja Vianorin rengaskartta avuksi ;D t, M

    VastaaPoista