maanantai 4. kesäkuuta 2012

Pikkuhiljaa

Viikonloppuna saatiin netti kotiin, eläköön! Olin varautunut paljon pidempään aikaan, joten tämä oli oikein iloinen yllätys. Sen lisäksi, että pystyy huomattavasti paremmin pitämään yhteyksiä tärkeisiin ihmisiin Suomessa, helpottui myös asioiden hoitaminen. Netin lisäksi tuli taloon myös kaapeli-tv ja ehkä noin 200 eri kanavaa. Tosin itse tv vielä puuttuu, mutta eipä ole sohvaakaan mistä sitä tv:tä katsoisi. Viikonloppuna etsittiin keittiön ja olohuoneen välissä olevan tason eteen korkeita tuoleja, että on joku paikka missä ruokailla ennen kuin ruokapöytä tulee. Kierrettiin aika monta huonekalukauppaa ja mistään ei tuntunut löytyvän sopivia. Piti siis ottaa käyttöön viimeinen vaihtoehto, eli läheinen Ikea. No, sieltä löytyi sopivat ja mukaan tarttui muutakin pientä ja hyödyllistä (siis ihan oikeasti hyödyllistä!). Sekä paketillinen ruisnäkkileipää! Pakettia tarkemmin tutkaillessa selvisi, että kappas, sehän olikin Suomessa valmistettua.


Pakettien tutkailu onkin yksi uusista mielipuuhistani. Ainakin näin aluksi saa aika tarkkaan ruokakaupassa tutkia, mitä elintarvikkeet sisältää. Olin ostamassa kaurahiutaleita ja olin jo valinnut yhden tuotteen, kunnes huomasin, että hiutaleisiin oli lisätty väriainetta. Siis mitä?! Kävin läpi varmaan kaikki hyllyn vaihtoehdot ja ainakin yksi tuote löytyi, mikä oli ihan pelkkää kaurahiutaletta. Ruokakaupat on täynnä kaikkea mahdollista ja sieltä pitää vain osata hakea peruselintarvikkeet. Aikaahan siihen toistaiseksi saa kulumaan, kun tiirailee läpi lähes kaikki mitä aikoo ostaa, mutta ehkä se kuitenkin on sen arvoista. Lähikaupassa on aika kivasti myös orgaanisesti tuotettuja elintarvikkeita, mikä on varsin positiivista.


Käytössä olevan auton myötä on ollut mahdollisuus tutustua hybridiauton (sekä automaattivaihteiden!) ihmeelliseen maailmaan. Tänäänkin aamulla pystyin ajamaan sähköllä, huisia. Mutta jotta ei nyt aivan liian ekologseksi alkaisi, niin bensan kulutus ei kuitenkaan ole sieltä vähäisimmästä päästä. Suunnistin tänään ihan itse navin avulla lähellä olevaan isoon kauppakeskukseen. Kävin etsimässä silitysrautaa ja hiustenkuivaajaa. Toinen niistä löytyi ja se valitettavasti oli silitysrauta. Tosin mukaan tarttui kyllä parit vatteetkin, mutta niitähän tarvitaan aina... Kaupoissa näkyviin oleviin hintoihin lisätään aina kassalla osavaltiokohtainen vero. Kieltämättä se hämää edelleen, kun on tottunut siihen, että näkyvillä oleva hinta on se lopullinen maksettava hinta. Mutta pikkuhiljaa pikkuhiljaa... :)

2 kommenttia:

  1. Anonyymi6/05/2012

    Oi, mä niiiiin osaan kuvitella sut sinne kurvailemaan hybridillä! :) Ja aika hauska tuo näkkäri! Voikaa hyvin! <3 e

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos hyvä e! Hyvin täällä voidaan, vaikka tämä ilman huonekaluja oleminen hieman toisinaan rassaa. Jospa tänään saisi matkalaukun päällä röykkiönä olevat vaatteet vaatekaappiin... :)

      Poista