torstai 14. kesäkuuta 2012

Live and learn

Asunnon ikkunat olivat jokseenkin likaiset ja kävin sitä varten hankkimassa ikkunanpesuvälineitä. Sainkin varsin onnistuneesti pestyä terassin ovet. Ja siihen se homma sitten tyssäsikin. En hitto soikoon tajunnut, miten saan avattua (siis ikkunan pesua varten) nämä douple hung ikkunat! Kävin jopa googlettamassa ohjeita, mutta mikään niistä ei tuntunut pätevän näihin ikkunoihin. Perskutarallaa. M tuli töistä ja sanoin, että nyt nämä ikkunat on jotenkin saatava auki! Ikkunoiden pesusta oli tullut nyt päivän tärkein asia ihmiselle, joka ei yleensä koskaan pese ikkunoita... Lopulta, kun asiaa oli tutkittu, ta-daa, selvisi miten ikkunat saa avattua pesua varten! Ikkunoiden avaaminen oli jopa M:n mielestä turhan haasteellista yksin tehtäväksi, joten M toimi assistenttinani ikkunan pesussa. Ei huono homma ollenkaan!


Kävin lukemassa erästä blogia, missä Usaan muuttanut suomalainen nainen kertoi heidän asuntonsa ihmeellisyyksistä. Meillä ei ihan hirveästi ole mitään sen ihmeempiä kummallisuuksia. Asunto on kuitenkin aika uusi, vuonna 2008 rakennettu. Vesihanat ovat samaa sekoittavaa mallia kuin Suomessa ja kaasuliesi on ihan nykyaikainen ja helppo puhdistaa. Jääkaapin ovesta (ulkopuolelta) löytyy mahdollisuus ottaa suodatettua vettä (ja siitä tuleekin melkein juomavesi otettua, kun muuten maistuu niin kloorilta) ja pakastelokerossa on toiminto, jolla tulee automaattisesti jääpaloja. Aika pro jääkaappi siis. Keittiössä hieman kaipaisin astiakaappia (siis sitä mihin astiat laitetaan kuivumaan), koska sellaista ei löydy. Suihku sen sijaan on hieman erilainen. Siinä kun ei ole kuin yksi säädin kylmästä kuumaan. Ja itse suihkuhan on "integroituna" seinään ja suihkusta tulee aina aluksi se pieni määrä kylmää/viileää vettä, joten ei kannata seisoskella ihan suihkun alla. Ilmastointi toimii näin kesäisin viilentävänä ja talvisin lämmityksenä. Jonkinmoinen takkakin löytyy, joka toimii kaasulla, jotenkin... Makuuhuoneista löytyy kokolattiamatot (joka muuten on aika mukava jalan alla varsinkin aamuisin!), mutta muuten lattiat on tummaa puuta. Eteinen on tulitikkuaskin kokoinen ja vähän epäkäytännöllinen. Tilaa kengille ja takeille ei juuri ole. Mutta muuten asunto tulee olemaan varsin mukava, kunhan ensin saadaan ne kauan odotetut huonekalut.


Yleensä syödään dinneri kotona, mutta tiistaina meni asioita hoitaessa sen verran myöhään, että käytiin syömässä lähellä olevassa meksikolaisessa ravintolassa. Paikka sinänsä ei ole kummoinen, ehkä tulee mieleen vähän jonkun turistipaikan ravintola, mutta on siisti ja ihan ok. Mutta se ruoka! Syötiin fajitaksia ja ne oli NIIN hyviä! Aijai, sinne mennään kyllä uudestaan! Tuli kyllä vedettyä sellaiset mättöähkyt. Paikka onneksi on ihan kävelymatkan päässä, sillä Corona maksaa siellä 3$...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti