maanantai 29. lokakuuta 2012

Tuulista tiedossa

Jälleen uusi viikko alkanut. Tänään on koko päivän tullut seurattua hurrikaani Sandyn lähestymistä Yhdysvaltojen itärannikolle. Aika hurjaa seurattavaa. Sen verran hurrikaani vaikuttaa/ tulee vaikuttamaan Chicagon alueella, että Lake Michiganin rannoille on annettu varoitukset tulvista sekä kovasta tuulesta. Tiistaiksi Chicagon downtowniin/ rannalle on ennustettu tuulen olevan puuskissa parhaimmillaan 60 mph, eli 27 m/s. Kuten M sanoi, ei ehkä paras ulkoilukeli... Tosin ollaan sen verran sisämaassa, että tänne ei ihan noin voimakasta tuulta ole tiedossa. Mutta ihan riittävän tuulinen tiistai taitaa kuitenkin olla tiedossa...

Sekä presidentti Obama että kaupunkien kuvernöörit ovat kehoittaneet ihmisiä oikeasti noudattamaan evakuointi kehoituksia. Ongelmaksi nimittäin muodostuu (ja on jo muodostunut), että pelastusyksiköille tulee muiden pelastustöiden lisäksi kuormitusta näistä ihmisistä, jotka eivät ole noudattaneet kehoituksia  ja hälyyttävät palokunnan siinä vaiheessa paikalle, kun eivät enää ilman apua pääse lähtemään turvaan. Tietysti helppohan sitä itse on täältä sivusta huudella, mutta ehkä siinä vaiheessa pitää miettiä, että haluaako henkensä uhalla pysytellä kotona vai jättääkö maallisen omaisuutensa pysyäkseen hengissä. M aamulla kommentoi, että "onneksi meilläpäin ei ole tuollaisia, meillä on vain tornadoja". Jepjep.

M lähti taas työreissulle ja vaihteeksi ajelin Chicagon lentokentälle (alkaa olemaan jo tutut reitit). M lähti käymään Suomessa, joten sen lentoon ei hurrikaanilla ollut vaikutusta. Tällä kertaa lento lähti ajallaan. Huraa.



Hurrikaani Sandy (kuva hs.fi)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti