keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Happy Halloween!

Tiistaina tosiaan oli tuulista. Tuulista täällä nyt on muutoinkin useasti, mutta nyt tuuli oli puuskissa aika navakkaa. Aamulla tuulen kanssa lämpötila oli jotain -3 celsiusasteen paikkeilla. Vaatetta, erityisesti tuulen pitävää, sai vetää niskaan. Mutta kun päällä oli oikeanlaiset vermeet, oli aamulla ihan jees keli ulkoilla koiruuden kanssa.



Aikaisemmin taisinkin jo kertoa, että yritin etsiä paikallista hunajaa, koska sen avulla kuulema olisi mahdollista vaikuttaa allergiaoireisiin. No mä nyt en varsinaisesti tiedä, että johtuiko aikaisemmin ollut nuha ja tukkoisuus jostain pöpöstä vai oliko se allergiaa. Vai kumpaakin? No, nenän tukkoisuus ja vuotaminen on jatkunut sellaiseen on-off-tyyliin ja se alkaa nyt pikkuhiljaa ärsyttämään. Allergialääke on lopussa ja nyt ei millään jaksaisi lähteä englanniksi lääkäriin selittämään (se siis voi oikeasti olla joskus tosi väsyttävää, kun et voi hoitaa asioita omalla äidinkielellä), että mikä vaivaa. MUTTA, nyt sain mahdollisuuden testata paikallisen hunajan mahtia, sillä M:n kollegan vaimo oli sitä löytänyt Morton Arboretumista (www.mortonarb.com) ja oli ystävällisesti ottanut purkillisen myös mulle. Ja voin kertoa, että on paljon, paljon parempaa kuin se intialaisten hunajankerääjien hunaja.



Tänään tapasin tulevan englanninkielen opettajan, sillä joulukuussa aloitan yhdessä toisen (Italiasta tulleen) expatin kanssa englanninkielen kurssin. M:n työnantaja tarjoaa kaikille expateille mahdollisuuden kurssiin, jos haluaa. Ja mä halusin. Luulenpa, että kurssista tulee hauska ja mielenkiintoinen, sillä opettaja oli mukava ja tunnit mennään aika luovalla tyylillä. Ja mikä mielenkiintoisinta, opettaja keskittyy myös ääntämiseen ja luontevaan puhetyyliin eli toisin sanoen aksenttia koitetaan vähentää. Okei, no ehkä suomalaisilla ei ole yhtä vahvaa aksenttia kuin vaikkapa italialaisilla (suomalaisten puhetyyli tosin on aika monotonista, hehee), mutta kyllä silti aika moni on nimenomaan aksentista kysellyt, että mistä päin on tullut.




Tänään täällä vietetään Halloweenia. Alkuillasta (ennen pimeää), kun kävin koiran kanssa lenkillä, liikkellä olikin useita lapsia pukeutuneena joksikin hahmoksi. M tiesi kertoa, että ulkovalo kertoo, ovatko lapset tervetulleita käymään vai ei. Ulkovalo päällä tarkoittaa tervetuloa (ja kuka nyt toisaalta pimeään pihaan menisikään). Jotenkin mun päivä taas hujahti niin, etten ehtinyt kunnolla kauppaan, joten meillä ei sitten ollut ulkovalo päällä, kun ei ollut karkkiakaan. Tai no, olishan meillä ollut suomalaista salmiakkia, mutta ehkä parempi oli jättää ne omaan suuhun laitettavaksi. Mä en halua mitään ilkeän tädin mainetta, joka jakoi pahoja karkkeja (tai sitten en vain halua luopua salmiakkivarastostani).




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti